Közös zuhanyzót kaptak sportlövőink a folyosón, Péni István rosszul lett

Jó néhány kritikai észrevétellel találkozhattunk már a párizsi olimpiai falu szálláshelyeit illetően, de akkor mit szóljanak a sportlövők, akik a francia fővárostól 270 kilométerre fekvő Chateauroux-ban versenyeznek, és ott is vannak elhelyezve. Itt ugyanis sokkal rosszabb a helyzet, amint arról Kissné Oroszi Edit, a puskások szakágvezetője beszámolt. Az sem jó hír, hogy Péni Istán és Mészáros Eszter sem teljesen egészséges.

2024. 07. 26. 7:34
Legalább a lőtérrel nincsenek problémák...
Legalább a lőtérrel nincsenek problémák... Forrás: Facebook/Hungarian Shooting Federation
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párizstól való távolság igazán komoly problémát nem jelent a sportolóknak, a franciák nemzeti lőtere ugyanis minden igényt kielégít, a szállásuk átvételekor azonban komolyan meghökkentek. – Talán úgy mondanám, hogy nagyon egyszerű a szállás – nyilatkozta az MTI-nek Kissné Oroszi Edit, a puskások szakágvezetője, majd kicsit részletesebben is kifejtette a körülményeket. – A lövőink egy szakközépiskola kollégiumában vannak elszállásolva, a szobákban nincs fürdő, azt a folyosón találják. Ráadásul az ennivaló sem jó.

Sportlövőink a megérkezéskor még nem sejtették, mi vár rájuk… Forrás: Facebook/Hungarian Shooting Federartion

Ez utóbbi problémát némileg sikerült enyhíteniük a mieinknek azzal, hogy az olimpiára érkezett sportlövők másik felének szállásán, ami egy főiskolai kollégium, már lényegesen színvonalasabb az ellátás, így oda járnak ebédelni. Ez praktikusabb is, mint ha a saját szállásukra mennének, mert a főiskolai kollégium közelebb van a lőtérhez.

 

Péni István megjárta, Mészáros Eszter sem egészséges

– Azért mindezek ellenére készülünk a versenyre, már nagyon várjuk. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk, jó formában vannak a versenyzőink – jegyezte meg a szakember, hozzátéve ugyanakkor, hogy nem a szállás jelenti az egyetlen gondot a csapatnál. – Sajnos Mészáros Eszter már úgy jött ki, hogy torokgyulladással küzdött, Péni István pedig itt lett rosszul és belázasodott.

Péni világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, Mészárosnak az Európa Játékokról van aranyérme. S a két puskás most versenyt fut az idővel, ami nem nekik dolgozik, mivel szombaton reggel lőállásba lépnek a puskások vegyescsapat számában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.