Ónodi Henrietta szívrohamot kapott, súlyos állapotban van, a kezelésére gyűjtenek

Szörnyű hír érkezett az Egyesült Államokból: a Floridában élő tornász olimpiai bajnok Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott, jelenleg is kórházban van, és a kezelésére gyűjtenek.

2024. 07. 26. 13:13
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián  dobogó tetején
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián dobogó tetején
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szívszorító, drámai hírt Ónodi Henrietta testvére, Ónodi Barbara tudatta az interneten, és Ónodi Henrietta korábbi csapattársa, Molnár Andrea osztotta meg ma a Facebookon.

„Kétségbeesetten kérek segítséget, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat. Március 28-án egy floridai élelmiszerboltban volt, abban a városban, ahol él, és a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Henit azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Jelenleg is kórházban van kezelés alatt. Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag. Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. A jelenlegi biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást” – írta Ónodi Barbara, aki a tornásztársadalomban gyűjtést szervez, hogy testvére kezelését, ellátását biztosítani tudják.

Ónodi Henrietta kórházi rehabilitációja hatalmas tehertétel

Molnár Andrea megkeresésünkre azt mondta, hogy már hetek óta nem hallott semmiféle hírt Ónodi Henriettáról, és nagyon megrázta, amiről ő is csak most értesült. Mert mindez sajnos nem egy internetes átverés, nem arról van szó, hogy valaki Ónodi Barbara nevében indított gyűjtést. Ónodi Henrietta korábbi csapattársa, Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke érdeklődésünkre megerősítette a szomorú hírt.

– Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége – mondta a Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja, aki a lapnak azt is hozzátette: lánya olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció valóban hatalmas tehertétel; Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket.

 

Ónodi Henrietta szívrohama, a gyógykezeléséhez szükséges gyűjtés kapcsán a Beol Békés vármegyei hírportálon megszólalt a két korábbi edzője és a békéscsabai polgármester is.

 

 

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.