Szoboszlai szerezte a Slot-éra első gólját, és elmondta, mi tetszett neki + videó

A Liverpool futballcsapata amerikai túráján ma hajnalra virradóan lejátszotta az első mérkőzését új vezetőedzője Arne Slot irányítása alatt. A Vörösök Pittsburgh városában 1-0-ra győztek a spanyol Betis ellen, a gólt pedig Szoboszlai Dominik szerezte!

2024. 07. 27. 6:28
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik Forrás: Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool három mérkőzést játszik a Egyesült Államokban, az elsőre Pittsburgh városában 43 679 néző előtt került sor a Betis ellen, a Vörösök pedig a következő összeállításban léptek pályára: Kelleher – Bradley, Van den Berg, Quansah, Cimikasz – Endo, Jones – Szalah, Szoboszlai, Elliott, Carvalho. A 31. percben Jones helyére Nyoni állt be, és három perccel később szerepet vállalt a gólban. Ő passzolt Szoboszlainak, aki összejátszott Szalahhal, és a visszakapott labdával kilőtte a hosszú alsó sarkot. Vagyis a Slot-éra első gólját Szoboszlai Dominik szerezte, aki már az első edzés után is a fókuszba került az Egyesült Államokban.

Szoboszlai
Szoboszlai Dominik Forrás: Liverpool FC

Szoboszlai Dominik megmutatta

A PoolBarátok Facebook-oldala arról számolt be, hogy a meccs után Szoboszlai elmondta: tavaly ritkán működött a kombinatív játékuk Szalahhal, de most megmutatta, hogy képes ezekre a befutásokra, és idén remélhetőleg gyakrabban kerül majd helyzetbe akcióból. Honfitársunk megjegyezte, élvezte, hogy Elliott-tal mindketten a „klasszikus 10-es” posztján játszottak.

Arne Slot a második félidőben a teljes kezdőcsapatot lecserélte, Szoboszlai a 64. percig játszott. Jaros – Stephenson, Phillips, Chambers, Beck – Morton, Bajcetic – Doak, Nyoni (Koumas), Blair, Gordon – lett a felállás – ez a kísérletezés időszaka.

Szoboszlai Dominik gólja:

Szoboszlai az Egyesült Államokban is népszerű:

A Liverpool legközelebb csütörtökön Philadelphiában szintén hajnali 1.30-tól az Arsenal ellen lép pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.