Szoknyás balerina Kovács Richárd ellenfele az olimpia ökölvívótornáján

Egy „LMBTQ-támogató balerina” lesz Kovács Richárd első ellenfele a párizsi olimpia ökölvívótornáján – írja a Mandiner. Az ausztrál Harry Garside nem mellékesen bronzérmes volt a tokiói olimpián, most pedig az aranyért jött. Reméljük, ehhez azért Kovács Richárdnak is lesz egy-két szava.

2024. 07. 26. 12:17
Harry Garside az olimpiai faluban
Harry Garside az olimpiai faluban Forrás: Instagram: harry_garside
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Eb-bronzérmes Kovács Richárd a 63,5 kg-ban selejtezőt elkerüli, így hétfő délelőtt lép majd ringbe először, méghozzá az ötödik kiemelt ausztrál Harry Garside ellen. A nyíregyháziak kisváltósúlyú ökölvívója nem számíthat könnyű csatára. Garside a tokiói olimpián bronzérmet nyert a 60 kilogrammos súlycsoportban, és ezzel Grahame Cheney 1988-as szöuli ezüstérme után az első ausztrál ökölvívó lett, aki olimpiai érmet szerzett – adta hírül a Sportal.hu.

Harry Garside
Garside olimpiai bronzot már szerzett. Fotó: Instagram: harry_garside

 

– Hétfőn Magyarország ellen kezdem meg az utamat – írta ki Harry Garside az Instagram-oldalára posztolt fotójához, ami cikkünk borítóképe. Egy másik posztjában azt írta, hogy ő akar lenni az első ausztrál olimpiai bajnok ökölvívó.

 

Harry Garside megkérdőjelezi a nemi normákat

Harry Garside a három évvel ezelőtti játékokon azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy miután legyőzte a kazah Zakir Szafiullint a negyeddöntőben, szivárványos mintával festett körmöket villantott, de a bunyós gyakran visel szoknyát és ruhát a díjátadókon, mert támogatja az LMBTQ-közösséget és megkérdőjelezi a nemi normákat.

Garside a balettet is beleépítette edzéstervébe, hogy jobb bunyós legyen. Gyakran mutatkozik szoknyában, kifestett körmökkel. 

Hardy Garside
Harry Garside. Forrás: Instagram/harry_garside

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.