Kuczora Csenge elmondta, mire lesz szükség a brazilok ellen

Vegyes érzésekkel nyilatkoztak női kézilabdázóink a párizsi olimpia első fordulója után. A címvédő és rendező Franciaország elleni 31-28-as vereség és a mutatott játék is ad okot a bizakodásra, ugyanakkor Vámos Petra és a nyolcgólos Kuczora Csenge értékelésében is megjelent a csalódottság. A folytatásban az ünnepélyes megnyitó vár a csapatra, amely mérkőzést legközelebb vasárnap délelőtt, Brazília ellen vív Párizsban.

2024. 07. 26. 5:15
Magyarország Franciaország női kézilabda mérkőzés Párizs olimpia 2024 a South Paris Arena 6-ban.
2024.07.25 Párizs, Franciaország
Fotó: Csudai Sándor

A képen: Kuczora Csenge
Kuczora Csenge kiválóan mutatkozott be az olimpián Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatott nem vallott szégyent a párizsi olimpián vívott első meccsén, szoros mérkőzésen 31-28-ra kapott ki a címvédő és házigazda Franciaország ellen. Az első bő negyedórában azonban mindenképpen úgy tűnt, hogy ennél is többre viheti a magyar csapat, amely kiválóan kezdett.

Magyarország Franciaország női kézilabda mérkőzés Párizsban a South Paris Arena 6-ban.
olimpia 2024 07.25 Párizs, Franciaország
Fotó: Csudai Sándor

A képen: Vámos Petra
Vámos Petra két gólt dobott a franciák kapujába az olimpia első magyar meccsén (Fotó: Csudai Sándor)

Feltüzelt minket az olimpia, hogy végre itt van a várva várt első mérkőzés.

Örülök, hogy nem illetődött meg a csapat. Így is készültünk, hogy az első pillanattól kezdve próbáljuk tartani a franciák nagyon gyors tempóját – értékelt lapunknak a magyar válogatott irányítója, Vámos Petra. – Van bennem kis csalódottság, követtünk el olyan apró, buta hibákat fontos helyzetekben, amikor tudtunk volna esetleg közelebb jönni vagy fordítani az eredményen. Vegyes érzéseim vannak, de nagyon sok pozitív dolgot láttam a csapaton, bőven van mire építkeznünk a folytatásban.

Hasonlóan látta a mérkőzést Kuczora Csenge is, aki élete első olimpiai mérkőzésén nyolc góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

– Nem vagyok izgulós, de azért kicsit izgatottan vártam ezt a mérkőzést. Nagyon régóta készülök erre, szerintem tényleg mindenkinek az olimpia az álma. Örülök, hogy jól tudtam teljesíteni, de remélem, hogy nem csak ennyi van bennem – árulta el Kuczora.

Mi vár a magyar női kézilabda-válogatottra az olimpián? 

A balátlövő legközelebb vasárnap 9 órától Brazília ellen bizonyíthatja ezt. Az sem lesz könnyű feladat, a brazilok kezdésként 29-18-ra kiütötték Spanyolországot.

– Belenéztünk a mérkőzésbe, láttuk az eredményt. Az első mérkőzésekből nem biztos, hogy ki lehet indulni. Remélem, hogy a brazilok ellen majd mi okozunk meglepetést, szerintem a védekezés lehetne ennek a kulcsa – fogalmazott Kuczora Csenge.

A Brazília elleni mérkőzés előtt viszont még más jelenése is lesz a csapatnak: a pénteki ünnepélyes megnyitó, amelyen a magyar küldöttség egyik zászlóvivője Böde-Bíró Blanka kézilabdakapus lesz. S természetesen társai sem hagyják magára a ceremónián.

– Csapatként megyünk a megnyitóra, az egész procedúra izgalommal tölt el minket, talán most fog átjönni igazán az olimpia-életérzés, bár már a faluban tátott szájjal közlekedünk – árulta el lapunknak Vámos Petra, aki ugyan Kuczorával ellentétben nem olimpiai újonc, azonban legutóbb, Tokióban, a Covid-olimpián egészen más hangulatot tapasztalhatott meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.