Az első nagy love story a párizsi olimpián, váratlan fejleménnyel + videó

Megvan az első nagy „love story” a párizsi olimpián: az argentin férfi-kézilabdacsapatból Pablo Simonet és honfitársnője, a gyeplabdázó Maria Campoy az olimpiai faluban jegyezte el egymást.

2024. 07. 25. 18:44
A kézilabdázó Pablo Simonet megkérte barátnője, a gyeplabdázó Maria Campoy kezét
A kézilabdázó Pablo Simonet megkérte barátnője, a gyeplabdázó Maria Campoy kezét Forrás: X/Argentína Hockey
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Argentína 136 sportolóval képviselteti magát a párizsi olimpián, és hat csapata is megszerezte a kvótát: a férfiaknál labdarúgásban, röplabdában, kézilabdában, gyeplabdában és hetes rögbiben is érdekelt, a nőknél pedig gyeplabdában. A kézilabdázó Pablo Simonet és a gyeplabdázó Maria Campoy számára azonban az eredményektől függetlenül örökre emlékezetes lesz az olimpia, mert még a megnyitóünnepség előtt az olimpiai faluban eljegyezték egymást. A 32 éves Simonet és a 33 éves Campoy 2015 óta élnek együtt, és mindketten ott voltak a 2016-os riói olimpián is.

A kézilabdázó Pablo Simonet megkérte barátnője, a gyeplabdázó Maria Campoy kezét Forrás: X/Argentína Hockey
Pablo Simonet és Maria Campoy Forrás: X/Pablo Simonet

Pablo Simonet és Maria Campoy már az olimpia előtt sztárok lettek

Egy közös csapatfotózás után Pablo Simonet romantikusan fél térdre ereszkedve kérte meg barátnője kezét, s adta át az ejegyzési gyűrűt neki, aki erre abban a pillanatban szemmel láthatóan nem számított.

 

Minderről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapja is beszámolt.

Tavaly egyébként a santiagói Pánamerikai Játékokon az argentin férfikézilabdázók és a női gyeplabdázók pár perc különbséggel szerezték meg az olimpiai kvótát.

 


   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.