A Fradival a BL-ben szerepelt, most Spanyolországba került a csatár

A spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Málaga csapatában folytatja pályafutását Roko Baturina. A kétszeres magyar bajnok horvát támadó 2020-tól 2023-ig szerepelt a Ferencvárosban, amellyel négy éve megjárta a Bajnokok Ligája csoportkörét is.

2024. 07. 23. 7:40
Melo, Silva De; Baturina, Roko
Roko Baturina egy korábbi, Fehérvár elleni magyar bajnokin. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baturina tavaly júniusban távozott végleg a Ferencvárostól. Ezt megelőzően is többször kölcsönadta őt a magyar klub, Baturina kölcsönben volt a Lech Poznan, a Maribor és a Racing Santander kötelékében is, egy évvel ezelőtt viszont végleges szerződéssel a portugál Gil Vicente csapatához ment.

 

Újabb kölcsönadás

Roko Baturina legújabb állomáshelyén, a Málaga együttesében is kölcsönjátékosként kezd, új klubjának azonban vételi opciója lesz a 2024/2025-ös idény végén. A jelenleg 24 éves labdarúgó nem az ismeretlenbe érkezik, a Racing játékosaként ugyanis korábban 26 mérkőzésen szerepelt a spanyol második vonalban. Eddigi mérlege ebben a ligában öt gól és három gólpassz.

 

A Fradival megjárta a BL-t is

A fiatal támadó Szergej Rebrov edzősége idején került a Ferencvároshoz, de nem tudott alapemberré válni, 26 zöld-fehérben lejátszott meccsén tíz alkalommal volt eredményes. A Fradival szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, 2020 őszén pályára léphetett az FC Barcelona és a Dinamo Kijev ellen is. Magyarországi időszakában kétszer, 2021-ben és 2022-ben volt bajnok, emellett 2021-ben a Magyar Kupa gólkirálya lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.