A magyar triatlonista elárulta, borzasztó volt a Szajna

Nem volt könnyű dolguk az indulóknak a párizsi olimpia triatlonversenyein. A 26. helyen befutó Kuttor-Bragmayer Zsanett utólag elárulta, milyen volt a Szajnában úszni. A folyó szennyezettsége miatt a viadal előtt edzeni sem tudtak a sportolók, a férfiak versenyét pedig keddről szerdára halasztották.

2024. 07. 31. 15:05
Kuttor-Bragmayer Zsanett úszik a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál
Kuttor-Bragmayer Zsanett úszik a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a keddi halasztást követően szerdán végre lezajlottak a párizsi olimpia triatlonversenyei. Előbb a nők, majd a férfiak teljesítették a versenytávot a Szajna folyóban, illetve a Champs-Élysées-n. A három magyar induló közül Lehmann Csongor érte el a legjobb eredményt, és ha nem jár szerencsétlenül, akkor a 11. helynél előrébb is végezhetett volna. Bicsák Bence a 16. lett, míg Kuttor-Bragmayer Zsanettnek a 26. hely jutott a nők viadalán.

Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonverseny befutóján
Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonverseny befutóján Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Utóbbi az úszás és a kerékpározás után az ötödik helyről vágott neki az utolsó számnak, de a futást nem tudta teljes erőbedobással teljesíteni, mert sérüléssel bajlódik. A görcsöt elkerülendő, lassított a tempón, így lett végül a 26.

A verseny után a triatlonos az Origo kérdésére elárulta, milyen volt a Szajnában úszni. Mint ismert, a folyó szennyezettsége miatt fújták le előbb az edzéseket, majd halasztották el a férfiak versenyét.

– Borzasztó volt a Szajna, gyakorlatilag egy helyben úszott mindenki. Nekem is küzdenem kellett, de szerencsére a falnál tudtam maradni, és ott gyorsabban haladtam náluk. Nekem meglepően jólesett, de borzalmasan küzdelmes volt a körülmények miatt, ilyen különbségek normál esetben nem alakulnának ki – magyarázta Kuttor-Bragmayer Zsanett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.