Kós Hubert: Megijesztettelek titeket, igaz?

Kós Hubert taktikus versenyzéssel, a negyedik legjobb idővel jutott be a 200 méteres hátúszás középdöntőjébe, s a tervek szerint alakult futam után jó hangulatban készül a folytatásra. Hibátlan délelőtti programot zártunk az uszodában, Telegdy Ádám és betegséggel bajlódó felesége, Kapás-Boglárka is középdöntőbe jutott.

2024. 07. 31. 12:38
KÓS Hubert úszás 200 hát olimpia 2024 Párizs
Kós Hubert nem adott ki mindent magából délelőtt Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kós Hubert ötven méter után az utolsó, nyolcadik helyen állt a 200 hátas előfutamában, onnan jött fokozatosan felfelé. A fordulók után, a víz alatt sokat hozott a többieken, nagyon hasonlóan úszott, mint egy futammal korábban egyik fő riválisa, az amerikai Ryan Murphy. Kós végül 1:57,01-gyel a negyedik, Murphy két századdal gyengébb idővel az ötödik helyen jutott be az esti középdöntőbe.

Telegdy-Kapás Boglárka Telegdy Ádám úszás Párizs olimpia 2024 Kós Hubert
Kós Hubert mellett Telegdy-Kapás Boglárka és Telegdy Ádám is továbbjutott szerda délelőtt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Megijesztettelek titeket, igaz? – viccelődött Kós Hubert az interjúzónába érve a lassú kezdésére utalva, ami természetesen tudatos volt.

Kós Hubert: Olimpián az idő teljesen mindegy

– Ez volt a terv, ezt beszéltük, miután 100 háton ennek az ellenkezőjét játszottam el. Olyan pozícióban, ahol lehetett, úgymond szórakozni. Olimpián az idő teljesen mindegy, itt a pozíció számít, negyediknek bent vagyok, este be kell jutni a top nyolcba – értékelt Kós Hubert.

Telegdy Ádám is bejutott a 200 hát elődöntőjébe, 1:57,98-as eredménye éppen a tizenhatodik helyre volt elég, miután a brit Luke Greenbanket kizárták.

– Nagyon meglepődtem a futambeli hetedik helyen, sokkal jobbnak éreztem ennél. Nem adtam ki magamból mindent, utólag ez hiba volt, mert csak a szerencsén múlt a továbbjutás, de délutánra kell, hogy még benne legyen – mondta Telegdy, aki 1:56 eleji időt érez magában, de szerinte a döntőbe jutáshoz 1:55-tel kezdődő eredményre lesz szükség.

Hogy van Kapás Boglárka?

Telegdy után a felesége, Kapás Boglárka is bejutott a saját számában, 200 pillangón a középdöntőbe. Az ötödik olimpiáján szereplő úszó nem gyógyult meg teljesen.

Jobban vagyok, mint néhány napja. Kicsit köhögök, irritálja a torkomat a levegővétel, ami nem olyan előnyös, de így jártam.

Az volt a fő cél mindkettőnk számára, hogy egyet tudjunk délután úszni. Nyilván nagyon örülnénk mindketten, hogy még tovább tudnánk menni, de én most már minden úszásért hálás vagyok. A döntőhöz szerintem sokat kellene javulnom, a fő úszók nyilván tartalékoltak, én nem, inkább biztosra akartam menni – mondta a család teljesítményéről Telegdy-Kapás Boglárka.

Kós, Telegdy és Kapás a szerda esti programban úszik a döntőbe jutásért, amelyben két döntőben is lesz magyar érdekeltség: Milák Kristóf címvédőként 200 pillangón, míg Németh Nándor 100 gyorson úszik a fináléban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.