Milák korábbi edzője megmondta, mi lesz ma a döntőben, kell-e félni a francia klasszistól

A párizsi olimpia úszóversenyein férfi 200 méter pillangón Milák Kristóf címvédőként a legjobb, 1:52,72 perces idővel került be a ma esti döntőbe. Milák korábbi edzője, Selmeci Attila, akivel klasszisunk három éve Tokióban csúcsra ért, elmondta, szerinte mi történik a fináléban, ahol a franciák sztárja, Léon Marchand is az aranyra tör.

2024. 07. 31. 8:26
Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a ma esti döntőbe
Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be a ma esti döntőbe Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf Tokióban még Selmeci Attila irányításával lett olimpiai bajnok 1:51,25 perces dővel, de az ötkarikás játékok után elváltak útjaik. A mester természetesen azóta is követi egykori tanítványa lépéseit, most is nézte Milák tegnapi két úszását.

Selmeci Attila mesteredző a tokiói olimpián aranyat nyert Milák Kristóffal. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Selmeci Attila mesteredző a tokiói olimpián aranyat nyert Milák Kristóffal. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Megmondom őszintén, a délelőtti előfutam volt részemről a vízválasztó, ha nem látom, hogy ilyen, viszonylag könnyen úszta azt az időt, akkor másképp ültem volna le a tévé elé a középfutamra, de láttam és meggyőzött, hogy nincs nagy baj. 1:54-es idővel lett Európa-bajnok, akik kint voltak Belgrádban, azt mondták, az akkor nagyon hazavágta, elfáradt, az nem volt jó jel. Ez a délelőtti 1:53.9-es idő és az, hogy az utolsó ötvenen kiengedve, viszonylag lazábban úszva ért be, azt mutatta, van még benne tartalék. Ezt este be is bizonyította, kimondottan jó úszás volt, szép hosszú tempókkal. Ennél még egy jó másodperccel jobbat fog jönni szerintem, ami elég lesz az aranyhoz – mondta az Origónak Selmeci Attila, aki szerint Léon Marchand, a nagy rivális is javítani fog.

Selmeci Attla: Marchand is javít, de Milák simán nyer

– A francia is komolyabban vette, 1:53,50-et jött. Ő is javítani fog, 52-vel kezdődő ideje lesz, de Kristóf rajt-cél győzelmet fog aratni, elmegy az elején és megtartja majd az előnyét, de simán meg fogja nyerni a döntőt, 1:51 vége felé lesz az ideje. Ez az elképzelésem, remélem, nem fogok tévedni  – nyilatkozta Selmeci Attila.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.