Az olimpiai bajnok Kós Hubert: Rá sem néztem az öt karikára

Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás új olimpiai bajnoka. A magyar úszó taktikusan versenyzett, csak az utolsó tíz méteren vette át a vezetést, igaz, ezt ő nem tudta, ugyanis nem látta a riválisait. Kós Hubert arról is beszélt, hogyan dolgozta fel, hogy ő volt az olimpiai döntő esélyese.

2024. 08. 01. 21:33
Kós Hubert olimpiai bajnok 200 hát olimpia 2024 Párizs úszás
Kós Hubert ünnepel, övé az első magyar arany Párizsban Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kós Hubert a 2023-as világbajnokság után a 2024-es olimpiát is megnyerte férfi 200 méteres hátúszásban. A magyar sportoló az utolsó tíz méteren hajrázta le a görög Aposztolosz Hrisztut, és a magyar csapat első aranyérmét szerezte Párizsban. Kós Hubert a finálé után boldogan nyilatkozott az olimpiai uszoda interjúzónájában.

Kós Hubert olimpiai bajnok olimpia 2024 párizs úszás 200 hát magyar csapat aranyérem
Kós Hubert szenzációs hajrával lett olimpiai bajnok (Fotó: Csudai Sándor)

– A szám világcsúcstartója, Aaron Peirsol mondta, hogy a 200 hátat érzésre kell úszni, ahogy érzed magad a napon, úgy kell beosztani az erődet. Kicsit fáradtnak éreztem magam, tudtam, hogy jó leszek nagyon a második felén, azon dolgoztunk egész évben Bob Bowmannel. Az első százon az volt a terv, hogy jó iramban kezdjek, ott tudjak lenni az elején – foglalta össze saját úszását Kós Hubert.

Mikor tudta meg Kós Hubert, hogy nyert?

A riválisok úszásáról viszont nem tudott elemzést adni, nem tudta, hogy hol tartanak a vetélytársak.

– Semmit nem láttam a versenyből. Próbáltam saját magamra fókuszálni, tudtam, hogy ha megcsinálom, amit tudok, akkor nem lehet baj. Amikor beértem, akkor viszont egyből láttam, hogy csak az én időm van kint a táblán, mint tavaly a világbajnokságon.

Kós Hubert azt is elárulta, hogyan dolgozta fel, hogy élete első egyéni olimpiai döntőjéhez esélyesként állt oda.

– Úgy sétáltam ki, hogy rá sem néztem az öt karikára. Nem gondolkoztam azon, hogy ez egy olimpia, meg négy év múlva van a következő, mert ebbe bele lehet halni. Próbáltam élvezni, úgy gondolni rá, hogy ez is csak egy verseny, amilyenből már egymilliót leúsztam – fogalmazott a legújabb magyar olimpiai bajnok, Kós Hubert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.