„Meg kell lepnünk a franciákat” – az utolsó olimpiáján védő Mikler Roland szerint lesz keresnivalónk

A magyar férfi-kézilabdaválogatott 28-25-re kikapott a világbajnok Dániától pénteken, a kézilabdatorna csoportkörének negyedik játéknapján, ezzel eldőlt: a továbbjutás kérdése az utolsó, vasárnapi, Franciaország elleni meccsen dől majd el. Erről, valamint a dánok elleni találkozóról is beszélt Mikler Roland, aki pénteken tért vissza a csapatba.

2024. 08. 02. 11:07
Mikler Roland, magyar kézilabda-válogatott
Az olimpiára tartalékként nevezett Mikler Roland (világos felsőben) Dánia ellen megkapta az esélyt Chema Rodríguez szövetségi kapitánytól. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez július elején hirdette ki a párizsi játékokra szánt keretét, amelyből kimaradt Mikler Roland, akire csak a tartalékok között számított a tréner. A negyedik, Dánia elleni csoportmérkőzés előtt hármat cserélt a spanyol edző, így beállhatott Mikler is, aki remek teljesítményt nyújtott, 34 kapura tartó lövésből 14-et védett. Nem rajta múlott a siker.

 

Mikler játszani szeretett volna, hálás a lehetőségért

– Rengeteget hibáztunk, sok üres kapus gólt kaptunk. Több volt ebben a meccsben – kezdte értékelését az M4 Sport kamerája előtt a 39 éves kapus. – Dánia bombaerős csapat, még így is, hogy ezúttal kicsit későn ébredt. 

A srácoknak is elmondtam, hogy szerintem tisztességes munkát végeztünk, a válogatott erejét mutatja, hogy ilyen jó meccset tudott játszani a dánok ellen. Köszönöm a lehetőséget, nagyon szerettem volna játszani az utolsó olimpiámon, ami valószínűleg az utolsó világversenyem is egyben. Igyekeztem élni az eséllyel.

Férfiválogatottunk szombaton 35-32-re kikapott Egyiptomtól, hétfőn 35-25-re legyőzte Argentínát, szerdán drámai végjáték után 26-25-re alulmaradt a norvégokkal szemben, a Dánia elleni vereség után két szerzett ponttal áll. Egy mérkőzés még biztosan vár a magyar csapatra az olimpián, vasárnap 16 órától Franciaország lesz az ellenfél.

– Keresnivalónk biztosan lesz, de ahhoz, hogy eredményesek legyünk, közel százszázalékos mérkőzést kell játszanunk. Meg kell lepnünk a franciákat – jelentette ki Mikler Roland.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.