A Ferencváros korábbi edzője ülhet le az NB I első üressé vált kispadjára

A DVSC lett az első csapat, amely elküldte edzőjét a labdarúgó NB I 2024/25-ös kiírása alatt. Szrdjan Blagojevics két egymás után elveszített mérkőzés után távozik Debrecenből. A szerb szakember helyett egyelőre Dombi Tibor irányítja a DVSC edzéseit, de sajtóhírek szerint már hosszú távra is megvan az utód: a Ferencváros korábbi edzője, Máté Csaba ülhet le a Loki kispadjára.

2024. 08. 27. 8:03
Budapest, 2024. augusztus 23.
Mucsányi Márk (k), az Újpest és Dusan Lagator (b), a DVSC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC - Debreceni VSC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2024. augusztus 23-án.
DVSC edzőváltás Szrdjan Blagojevics Ferencváros Máté Csaba
Az Újpest elleni sima vereség volt az utolsó csepp a pohárban, már nem Szrdjan Blagojevics a DVSC edzője Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kellett sokat várni az első elbocsátásra. Öt forduló telt csak el az NB I idei kiírásból, sőt Szrdjan Blagojevics mindössze négy meccs után szedhette a sátorfáját, ugyanis a DVSC Ferencváros elleni meccsét későbbre halasztották. Lehet, hogy azon a meccsen már a Ferencváros korábbi edzője, Máté Csaba lesz a Debrecen vezetőedzője.

Labdarúgó NB I - DVSC Diósgyőr VTK Szrdjan Blagojevics Máté Csaba
Szrdjan Blagojevics távozott a DVSC kispadjáról, a Ferencváros korábbi edzője, Máté Csaba érkezhet (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Blagojevics szűk két éve, 2022 szeptemberében vette át a DVSC irányítását, első idényében bronzérmes, tavaly ötödik lett a csapattal. Az aktuális idényt sem kezdte rosszul, a Győr elleni idegenbeli 3-0-s siker és a Kecskemét elleni 1-1-es döntetlen után azonban két vereség következett a DVTK és az Újpest ellen, Blagojevics pedig nem kapott új lehetőséget a javításra.

A DVSC közleménye alapján a szerb szakember elbocsátása után Dombi Tibor irányítja a szakmai munkát a klubnál.

A Ferencváros ellen Máté Csaba lehet a DVSC vezetőedzője

Dombi azonban csak ideiglenes megoldás, s az NB1.hu úgy tudja, hogy a DVSC már szóbeli megállapodást kötött a hosszabb távú megoldást jelentő Máté Csabával.

Máté Csaba hosszú éveken át volt a Ferencváros másodedzője, majd a tavaly Klaksvík elleni kínos búcsú után tíz meccsen keresztül vezetőedzőként irányította a rekordbajnokot, mielőtt Dejan Sztankovics érkezett a helyére.

A DVSC-nek az első fordulóból éppen a Ferencváros elleni meccsét elhalasztották, így három meccs is juthat a bajnokságban Máté Csabának volt csapata ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.