Túl erős volt az Omonia, kettős vereséggel esett ki a Fehérvár

A Fehérvár a múlt héten 1-0-ra kapott ki idegenben az Omonia Nicosiától, ami nem behozhatatlan ugyan, ám a csapat formája nincsen a csúcson. Erről sajnos a visszavágó első félidejében is meggyőződhettünk, hiszen az Omonia sokkal jobban játszik, csak a kapusának köszönhette Pető Tamás csapata, hogy nem szenvedett többgólos vereséget.

2024. 08. 14. 19:00
20240811 Újpest Fehérvár Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadik csapatunk, amely a csoportkör előtti utolsó lépcsőfokra léphet, a bajnokságban meglehetősen hektikusan szereplő Fehérvár volt. Egygólos hátrányban kezdték a Konferencialiga selejtezőinek 3. fordulóját, ugyanis a Vidi a múlt héten 1-0-ra kapott ki idegenben az Omonia Nicosiától, ami nem behozhatatlan, ám a csapat formája nincsen a csúcson. Ennek ellenére Pető Tamás vezetőedzőnek a találkozót megelőzően jók voltak a megérzései, és a közelmúlt megpróbáltatásai ellenére bízott a továbbjutásban.

Sajnos a fehérvári visszavágón is kiderült, az Omonia sokkal jobb a Fehérvárnál    Fotó: Facebook/Fehérvár FC

Nos, nem váltak valóra a megérzései Pető mesternek, ugyanis a csapatának az első 45 percben epizódja sem nagyon akadt. Ugyanakkor a ciprusiak egyre-másra vezették a támadásaikat, úgy mentek át a csatáraik a hazaiak védelmén, mint a kés a vajon, ám szerencsére ott volt Tóth Balázs, aki még a védhetetlent is kivédte egy kivétellel – egyérintős játék végén Simics lépett ki a leshatárról a 28. percben, majd középre passzolt, ahol az érkező Semedo három méterről könnyedén a kapuba lőtt – mindent hárított, ezzel mintegy meccsben tartva a Fehérvárt.

A hazaiak csak nagyon ritkán, s akkor is többnyire veszélytelenül jutottak el az Omonia kapujáig, és jól jellemzi az egész találkozót, hogy a ciprusiak kapusának, Fabianónak a 40. percben kellett először egy lövést hárítania, amikor Csongvai 23 méterről rálőtte a labdát. Egy biztos, ha a Fehérvár tovább szeretne jutni, az első félidőben mutatott játéknál jóval több kéne. Így azonban már kétgólosra nőtt a hátrány összetettben, de ahogy már sokszor mondtuk, csodák márpedig lehetnek. Még akkorák is, amelyek a fehérváriakat a rájátszásba juttathatják. 

A második félidőben némileg változott a játék képe, ám ez annak volt elsősorban köszönhető, hogy az Omonia visszavett a tempóból, így a fehérváriak többször is helyzetecskéket tudtak kialakítani. Bedi például kétszer is gólt szerezhetett volna, ám a fejese milliméterekkel, de fölé ment, míg a lövését védte Fabiano. Majd Stefanelli adott munkát a ciprusi kapusnak, ám ő sem tudott túljárni az eszén.

A végszót azonban sajnos a ciprusiak mondták ki, és a sokadik Tóth-bravúr után a 96. percben már a kapus sem tudott segíteni. A 2-0-ás végeredmény, valamint a 3-0-ás összesítés sajnos hűen tükrözi a két csapat közti különbséget. Pető Tamás együttese számára már úgy véget ért az európai kupamenetelés, hogy igazából még el sem kezdődött.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.