Helyreigazítás

Az MLSZ reagálása a Magyar Nemzet augusztus 13-i cikkére.

2024. 08. 16. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet internetes portálján 2024. augusztus 13-n 5:17-kor megjelent „Öngólt rúgott az MLSZ a Paks halasztási kérelmével kapcsolatban” c. cikkében és a Magyar Nemzet 2024. augusztus 13-i nyomtatott számában „A Paksnak joga volt halasztást kérni” címmel és „Az MLSZ a saját versenyszabályzatával szembemenve mondott nemet a kérésre” alcímmel megjelent valótlan állításokkal kapcsolatosan az alábbi helyreigazítást tesszük közzé:

1. A Magyar Nemzet fentiek szerinti cikkei valótlanul állították, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség saját szabályait megsértve nem engedélyezte a Paks OTP Bank Ligában 2024. augusztus 10-én a ZTE ellen lejátszott mérkőzése időpontjának halasztását. A valóságban a Paks a ZTE elleni fenti mérkőzés halasztása iránt a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes versenybizottságához kérelemmel nem fordult, így a Magyar Labdarúgó Szövetségnek nem is volt módja a kérelemre nemet mondani, azt elutasítani.
2. A Magyar Nemzet fentiek szerinti cikkeiben a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzatának nem az adott esetre vonatkozó rendelkezése idézésével azt a hamis látszatot keltette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a nyilvánosság számára nem nyújt megfelelő tájékoztatást és valótlanul állította, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a saját maga által alkotott szabályokat megszegve nem engedélyezte a Paksnak a ZTE elleni mérkőzése automatikus halasztását a Paks Konferencia Ligában korábban játszott mérkőzésére tekintettel.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a sajtó érdeklődő képviselője számára megfelelő tájékoztatást nyújtott azzal, hogy megadta az irányadó szabályzatnak az ügyre vonatkozó §-a és bekezdése számát.

A közvélemény megfelelő tájékoztatása érdekében közöljük, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vonatkozó szabályzata (Labdarúgás Versenyszabályzata 27. § (5) bekezdés b./ pont) alapján a Paksot csak abban az esetben illette volna meg a ZTE ellen az OTP Bank Ligában játszott mérkőzése időpontjának automatikus megváltoztatásának joga, ha a Paks már a Konferencia Liga Play-Off fordulójában vett volna részt. Ezzel szemben a Paks a vitás esetben még csak a Konferencia Liga 3. selejtező fordulójában szerepelt, így a mérkőzés időpontjának automatikus halasztására akkor sem lett volna jogosult, ha a Paks ilyen irányú kérelmet nyújtott volna be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.
Mindezek alapján megállapítható, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a Paks esetében is az irányadó szabályoknak megfelelően járt el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.