Böde-Bíró Blanka: Bennünk van a hullámvölgy, sok embert infarktus közeli állapotba sodortunk

Újabb sikert aratott Golovin Vlagyimir csapata, amely fantasztikus teljesítménnyel 27-24-re legyőzte Spanyolországot, és ezzel egy fordulóval a csoportküzdelmek vége előtt bejutottak a negyeddöntőbe. A győzelemben kulcsszerepet játszó Böde-Bíró Blanka és Márton Gréta szerint nem szeretik kímélni a szurkolók szívét, de most is megmutatták, hogy baj esetén össze tudnak kapaszkodni, és kisegítik egymást a bajból.

2024. 08. 01. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki nap egyik legfontosabb sporthíre, hogy a magyar női kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte Spanyolországot, és ez a siker egyben azt is jelenti, hogy ott vannak a lányok a negyeddöntőben. Innentől kezdve már abszolút nyugodtan játszhatják le az utolsó csoportmeccsüket a hollandok ellen, és immár az sem kizárt, hogy akár csoportmásodikként jussunk tovább a hatosunkból.

 Női kézilabda-válogatottunk a spanyolok legyőzésével már negyeddöntős   Fotó: Csudai Sándor

– Egy biztos, nekimegyünk a hollandoknak, lesz, ami lesz. Nem számolgatunk, aztán a sors majd eldönti,hogy kivel kerüljünk össze a negyeddöntőben. Úgy érzem, a lehető legjobbkor jött az Angola elleni pontvesztés, hiszen rádöbbentünk arra, sokkal többet kell letennünk a továbbjutás érdekében. Okultunk mindannyian, és már ott vagyunk a legjobb nyolc között – jelentette ki Márton Gréta.

Hozzátette, már sokadjára bizonyosodik be, miszerint nem szeretik kímélni a szurkolóikat, hiszen ezúttal 20-15-ös vezetésnél kezdték azt hinni a pályán, hogy megvan a negyeddöntőt érő két pont.

Sok ember került infarktus közeli állapotba

– Biztos, hogy sok ember került infarktus közeli állapotba, amikor leadtuk a második félidőben az ötgólos előnyünket. Sajnos benne van a játékunkban a hullámvölgy, és úgy tűnik, szeretjük visszahúzni magunkra az ellenfelet. Higgye el mindenki, ebben a csapatban több van, de ez már a negyedik meccs volt, így törvényszerű, hogy romlik a koncentráció – fogalmazott a remek védések sorát, összesen tizenegyet bemutató Böde-Bíró Blanka.

A kapus közölte, most végre vehetnek egy nagy levegőt, mert megszűnt az a stressz, amit a negyeddöntőbe jutás elérése miatt éreztek. Mostantól megnyugodva készülhetnek, és egy igazi felszabadult játékkal lephetik meg a csoportból már szintén továbbjutott hollandokat.

Vámos Petra szerint ez a csapat egymással összekapaszkodva jön ki a gödörből    Fotó: Csudai Sándor

Vámos Petra úgy véli, a legnagyobbat mentálisan lépték előre, és innentől kezdve bárki állhat a pálya másik oldalán, a teljes hatvan percet képesek maximális hőfokon végigküzdeni ellene.

– Ahogy Gréta is mondta, tanultunk az angolaiak elleni meccsből, hiszen a spanyolok ellen, amikor megint úgy tűnt, hogy nagy előnyről ismételten bajba kerülünk, összekapaszkodtunk, és egymást segítve kijöttünk a gödörből. Egyszerűen hiszünk egymásban – fogalmazott Vámos Petra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.