Családi dráma Újpesten: a fiú az apját bosszantotta, de ő aligha bánta

A labdarúgó NB I 3. fordulójában vasárnap az MTK idegenben győzte le az eredményt megfordítva az újonc ETO FC Győrt, Bognár István két tizenegyest is értékesített. Az Újpest szakmai stábja a nyáron Fehérvárról költözött a fővárosba, és a lilák már az első félidőben eldöntötték a meccset, végül 4-1-re nyertek. A Vidi szépítő gólját az újpesti legenda, jelenleg elnöki tanácsadó Kovács Zoltán fia fejelte.

2024. 08. 11. 20:29
Az újpesti játékosok négyszer is örülhettek gólnak, lényegében az első félidőben eldöntötték a Fehérvár elleni meccset. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három mérkőzés maradt vasárnapra az NB I 3. fordulójából, elsőként a még pontot sem szerzett újonc, az ETO FC Győr fogadta az MTK-t, de hiába ment ki csaknem 3500 néző a stadionba, és a hazai csapat hiába szerzett már a 2. percben vezetést, ismét vereség lett a vége. Bognár István kétszer is higgadtan értékesítette a tizenegyest a vendégektől, nyilván nem zavarta, hogy a másodikat igen nagy jóindulattal fújta be a játékvezető... A nap második meccse elsősorban azért volt érdekes, mert a nyáron a Fehérvár csaknem teljes szakmai stábja Újpestre költözött néhány játékossal együtt, és éppen ez a két csapat találkozott egymással a Szusza Ferenc Stadionban.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

És ez a két csapat ezen a kora estén nem volt egy súlycsoportban. Az első félidőben nem lehetett kérdéses, hogy melyik a jobb csapat: a 24. percben Ljujics bombázott a jobb felső sarokba 15 méterről, majd a 42. percben önzetlen gólpasszt adott Brodicsnak, a hosszabbításban pedig Nunes fejelt a jobb alsó sarokba. Az Újpest tehát háromgólos előnnyel kezdte a második játékrészt, és a biztonság kedvéért az 53. percben Tajti révén hozzátett még egyet. Úgy tűnt, akár katasztrófális vereséget is szenvedhet a Vidi, ám a lila henger visszafogottá vált. A végén pedig pikáns gól született szépítésként, Kovács Zoltánnak, az újpesti legendának, jelenlegi elnöki tanácsadónak a fia, Kovács Patrik fejelt az újpesti hálóba, édesapja nyilván inkább örömére, mint bosszúságára...

A másik újonc, a Nyíregyháza a Puskás Akadémia vendége volt, a felcsúti csapat az első félidőben 2-0-ra vezetett, a vendégek csak szépíteni tudtak, így elszenvedték második vereségüket. 

NB I, 3. forduló

Péntek
Kecskemét–Debreceni VSC 1-1 (1-1), Kecskemét, Széktói Stadion, 3835 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Vágó (45+2.), ill. Domingues (19.), kiállítva: Ferenczi (62., DVSC);

Szombat

Diósgyőr–Ferencváros 0-2 (0-1), DVTK Aréna, 8050 néző, jv.: Káprály, gólszerzők: Ben Romdan (21., 93., 11-esből)

Zalaegerszeg–Paks 3-1 (1-0), Zalaegerszeg, 2379 néző, jv.: Pintér Cs., gólszerzők: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ökrös (83.)

Vasárnap

ETO FC Győr–MTK 1-2 (1-1), Győr, ETO Stadion, 3420 néző, jv.:Rúsz, gólszerzők: N. Lukics (2.), illetve Bognár I. (38., 54., mindkettő 11-esből)

Újpest–Fehérvár FC 4-1 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző, jv.: Berke, gólszerzők: Ljujics (24.), Brodics (42.), Nunez (45+2.), Tajti (53.), illetve Kovács P. (90.)

Puskás Akadémia–Nyíregyháza 3-1 (2-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár T., gólszerzők: Komáromi (3.), Levi (35.), Plsek (92., 11-esből), illetve Beke (64.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.