Dubois: Vadász vagyok! Joshua ötödször már nem kelt fel a padlóról…

Daniel Dubois megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét az IBF-szervezetnél, miután a szombat éjszaka a Wembley-stadionban megrendezett mérkőzésen az ötödik menetben kiütötte Anthony Joshuát. A meccset a helyszínen tekintette meg a jelen mésik két óriása, Olakszandr Uszik és Tyson Fury. Dubois már készül a visszavágóra Uszik ellen, Joshua pedig elismerte, sokat hibázott.

2024. 09. 22. 8:19
Daniel Dubois, Anthony Joshua, ökölvívás, vb-címmérkőzés, IBF
Daniel Dubois Uszik után Joshuát is legyőzte Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Athony Joshua már az első menetben megrogyott, rá is számolt a mérkőzésvezető. A harmadik negyedben pedig csak a gongszó mentette meg, valósággal a kötelek közé zuhant. Daniel Dubois megérezte a vérszagot, a negyedik menetben kétszer is padlóra küldte az ellenfelét, aki azonban ekkor még mindkétszer feltápászkodott.

Daniel Dubois, Anthony Joshua, ökölvívás, vb-címmérkőzés, IBF
A végzetes pillanat. Daniel Dubois jobbhorga után Anthony Joshua már nem tudott felkelni a padlóról. Fotó: Getty

Az ötödik menetben Joshua öngyilkos taktikával próbálkozott, keményen támadni kezdett. Dubois aztán egy alig látható jobbhoroggal lezárta a meccset. A bíró kiszámolta Joshuát, aki ezúttal már nem volt képes felállni.

Joshua fél év megszakítással – 2019 júniuásban kikapott Andy Ruiztól, majd decemberben visszavágott neki – 2016–21 között öt éven át ült a nehézsúly trónján. Olekszand Uszik fosztotta meg a címétől, akit aztán idén júniusban meglepetésre Dubois győzött le. Joshua azt gondolta, itt az esély, hogy visszaszerezze a címét az IBF-nél, de 34 évesen ez már nem ment neki. 

Joshua elismerte, hogy hibázott, Dubois hősködött

– Mielőtt idejöttem, mindig azt mondtam magamnak, hogy egy életre harcos vagyok. Tovább kell próbálkozni. Gyors és éles ellenfelem volt, sok hibát követtem el – ismerte el Joshua.

Daniel Dubois meglehetősen hangzatosan triumfált a találkozó után.

– Azért harcolok, hogy learassam az összes létező dicsőséget. Én vagyok a vadász, és vadásznom kell – hősködött Dubois.

Kissé nagyképű választ adott arra, hogy kit szeretne legközelebb ellenfélnek:

A legjobbakat, talán Uszikot, egy nagy esélyt a tündöklésemre, de bárki jöhet. Hosszú út áll mögöttem, hálás vagyok, hogy itt lehetek. Gladiátor vagyok, harcos a végsőkig. A csúcsára akarok jutni ennek a sportnak, ki akarom hozni magamból a lehető legtöbbet.

Uszik készen áll a visszavágóra?

Olakszandr Uszik és Tyson Fury a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. Uszik előzetesen nyíltan Joshuának szurkolt, ezért némileg meglepetésként érte a végeredmény. Uszik egyelőre nem gondol a Dubois elleni visszavágóra, csakis a Fury elleni összecsapásra összpontosít, miként kissé tört angolsággal fogalmazott.

A Dubois–Joshua mérkőzés összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.