A Ferencváros ellen győztes vezetőedző a szerencséről beszélt

Az Anderlecht lett az első belga csapat, amely nyerni tudott a Ferencváros ellen. A szerda este 2-1-re megnyert Európa-liga-mérkőzés után a belgák vezetőedzője, David Hubert megérdemelt sikerről beszélt, de elismerte, hogy csapata is követett el hibákat. Bár még hét forduló hátra van az alapszakaszból, a Ferencváros nehéz helyzetbe került.

2024. 09. 26. 7:36
David Hubert Anderlecht vezetőedző Európa-liga Ferencváros
David Hubert hihetetlennek nevezte, hogy a Ferencváros ellen Európa-liga-meccset nyert vezetőedzőként Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Anderlecht nehéz időszakot zárt le edzőváltással, s az új szakvezető, David Hubert a nemzetközi porondon a Ferencváros elleni 2-1-es győzelemmel mutatkozott be a belgák kispadján. Az eredmény akár a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú lehet, bár egyelőre még korai végső következtetést levonni akár az Anderlecht, akár a Ferencváros oldalán.

Labdarúgó Európa-liga - SC Anderlecht Ferencváros TC
Adama Traoré szerencsés gól
Adama Traoré góljával még szépített a Ferencváros, de nem tudott pontot menteni (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– Ha két héttel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy ma megnyerem az első nemzetközi mérkőzésemet az Anderlecht vezetőedzőjeként, biztosan nem hittem volna el. Lenyűgöző érzés, minden nagyon gyorsan történt – mondta Hubert, majd a mérkőzést is elemzte.

Mindenképpen megérdemeltük a győzelmet, de őszintén el kell ismernünk a hibákat, amelyeket elkövetve majdnem kiengedtük a kezünkből a mérkőzést.

Az Anderlechtnek szüksége volt erre, hogy lendületet vehessen. Az első félidőben mindent beleadtunk, és az erőfeszítések eredménye lett a második félidőben a gól. A büntetővel szerencsénk volt, aztán gyorsan megváltoztak a dolgok. A bekapott gól nagyon balszerencsés volt, de sikerült megszereznünk a három pontot, ez a legfontosabb – fogalmazott az Anderlecht vezetőedzője.

Hogyan juthat tovább a Ferencváros az Európa-ligában?

Míg a Ferencváros elleni siker az Anderlechtnek fontos lépés a továbbjutás felé, a magyar csapatnak a vesztes kezdés után nagyon nehéz dolga lesz, hogy elérje célját az El-ben.

Jövő héten az Európa-liga egyik legerősebb csapata, az angol Tottenham lép pályára a Ferencváros otthonába, majd a francia Nice ellen is bravúr lenne a pontszerzés. A folytatásban már reálisabban hozható mérkőzések következnek (Dinamo Kijev, Malmö, PAOK), de a nyomást biztosan csökkentette volna egy jó rajt.

Az előzetes számítások alapján várhatóan hét–nyolc pont szükséges ahhoz, hogy egy csapat a nyolc fordulós ligafázis tabelláján a legjobb huszonnégy között zárjon, s folytathassa a küzdelmeket a kieséses szakaszban.

Dübörög az EL!
A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.