Két meccs, nulla gól, az Újpest edzője állítja, tudja, mi a baj

Elszalasztotta az Újpest a lehetőséget, hogy közelebb kerüljön a Ferencvároshoz és a Puskás Akadémiához a labdarúgó NB I-ben, sőt a nyolcadik forduló végére akár a dobogóról is lecsúszhat. Bartosz Grzelak, a lila-fehérek vezetőedzője azt mondta a Győr ellen 0-0-ra végződött pénteki meccs után, hogy az önbizalom hiányára vezethető vissza a gólképtelenség.

2024. 09. 28. 7:37
BESE Barnabás; HORVÁTH Krisztofer, Újpest, Győr
Bese Barnabás nyer fejpárbajt Heitor ellen, a háttérben Horváth Krisztofer figyel Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt olyan rossz meccs a ladarúgó NB I 8. fordulójának nyitómérkőzése, mint amit a 0-0-s végeredmény sugall. A házigazda Újpestnek és a Győrnek is voltak helyzetei, de minden lehetőség kimaradt. Érdekesség, hogy a találkozó játékvezetője, Csonka Bence kisebb sérülés, vádlihúzódás miatt a 77. percben cserét kért.

Az Újpest egy hete, ugyancsak hazai pályán, a DVTK ellen is 0-0-t játszott. A Győri elleni mérkőzés után Bartosz Grzelak, a lila-fehérek vezetőedzője maga is azt mondta, ez a mérleg elfogadhatatlan, a gól nélküli döntetlent inkább vereségnek érzi, majd úgy fogalmazott, tudja, mi a baj. 

– Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Bár ma több helyzetünk volt, mint a Diósgyőr ellen, de ez sem volt elég. Ha győzni akarunk, akkor ennél is többet kell kidolgoznunk.

Biztosan megcsappant most az önbizalmunk, ezen dolgoznunk kell az edzéseken

– nyilatkozta Grzelak.

Győri kollégája, Borbély László reálisan értékelt. Kiemelte, hogy a meccs legnagyobb helyzetét a Győr hagyta ki (így igaz), mégsem elégedetlen az eredmény miatt.

– A hazai csapatnak is voltak helyzetei, úgyhogy igazságos döntetlen született. A mérkőzés legnagyobb helyzete a miénk volt. Nem tudom, mire elég ez az egy pont, de lélektanilag sokat jelenthet – fogalmazott Borbély László.

A nyolcadik forduló rangadóján a Ferencváros vasárnap a Puskás Akadémiát fogadja. A felcsútiak korábbi, most már a Fradiban szereplő játékosa, Gruber Zsombor beszélt lapunknak az érzéseiről

NB I, a 8. forduló programja

Péntek:
Újpest–ETO FC Győr 0-0

Szombat:
Diósgyőr–Zalaegerszeg 15.00
Kecskemét–Nyíregyháza 17.00
Debrecen–MTK Budapest 19.30

Vasárnap:
Fehérvár–Paks 15.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.