Marco Rossi szerint Szoboszlaiban minden meccsen benne van a gólszerzés lehetősége

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este Szoboszlai Dominik két góljával 2-0-ra nyert Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. A Zenicán lejátszott mérkőzést követően a szövetségi kapitány, Marco Rossi sajtótájékoztatón értékelt.

2024. 10. 15. 4:45
IMG_5361
Marco Rossi elégedett lehet csapata Boszniában nyújtott teljesítményével, a magyar válogatott magabiztosan nyert. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsfontosságú győzelmet aratott Boszniában a magyar válogatott. Az NL legmagasabb osztályának csoportjaiból az első két csapat jut tovább a negyeddöntőbe, a harmadik helyezettek osztályozót játszhatnak tagságuk megőrzéséért, a negyedik helyen végzők pedig kiesnek a B osztályba. Zenicán a vendéglátó ellen a csoportharmadik hely volt a tét, és mivel Magyarország győzni tudott, öt pontja van, szemben a valószínűleg osztályváltásra kényszerülő, négy játéknap után egyetlen ponttal álló bosnyákokkal.

Magyar győzelem Boszniában
Érthetően nagy volt az öröm a bosnyákok legyőzése után, fontos sikert aratott a válogatott. Fotó: Csudai Sándor

 

A Nemzetek Ligája fontossága

– Tudtuk, hogy egy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg a NL-ben nyújtott szereplésünk – emlékeztetett Marco Rossi, aki példaként említette, hogy míg a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinenstornára csoportgyőztesként jutott ki annak köszönhetően, hogy az NL-ben az élvonalban szerepelhetett, így kedvező kalapbeosztást kapott a kvalifikáció húzása előtt.

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált, hogy túltöltötték ezt az oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat. Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott Nemzetek Ligája
A kétgólos Szoboszlai Dominik kulcsszereplője volt a zenicai győzelemnek. Fotó: Csudai Sándor

 

Rossi nem hirdetett eredményt

Nagy Zsolt az első találat előkészítésében vállalt szerepet, a második gól előtt pedig ő harcolta ki a büntetőt. Mindkét lehetőséget Szoboszlai Dominik váltotta gólra, így adta magát a kérdés: melyikük volt a jobb hétfő este?

– Nem szeretnék senkit sem megnevezni a mérkőzés legjobbjaként – jelentette ki az olasz edző. 

– Szoboszlai Dominik hétfőn két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt.

 

Rossz vége lehet, ha nekimegyünk Hollandiának

Érdekes helyzet állt elő a csoportban, Hollandia ugyanis 1-0-ra kikapott a németektől, így négy játéknap után ugyanúgy ötpontos, mint a rosszabb gólkülönbsége miatt mögé szoruló Magyarország. Folytatás november 16-án, éppen Amszterdamban…

– Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt. De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt. Két lábbal a földön kell maradnunk, és reménykednünk, hátha szerencsések leszünk. Nagyon nehéz dolgunk lesz – tekintett előre Marco Rossi.

A holland válogatott elleni mérkőzés után még egy találkozó vár a magyar csapatra a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásának csoportszakaszában, november 19-én Németország látogat a Puskás Arénába.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.