Megszégyenítette saját versenyzőjét a Ferrari a mexikói sikere után + videó

Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője volt a leggyorsabb a Formula–1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. Hiába a siker, a Ferrari látványosan magára hagyta Sainzot.

2024. 10. 27. 10:01
SAINZ, Carlos
Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainz idén az első és pályafutása hatodik pole pozícióját szerezte meg, ám az időmérős sikere után a Ferrari egyetlen csapattagja várta őt és gratulált neki az első helyhez. Pedig ilyenkor általában a csapattagok egymást könyöklik azért, hogy megveregessék a versenyzőjük vállát. Sainz esetében erről most szó sem volt, íme:

Mint ismert, Sainz az idény végén elhagyja a Ferrarit, amely azért nem hosszabbított vele, hogy helyet csináljon az érkező Lewis Hamilton számára. A 30 éves spanyol jövőre már a Williams színeiben versenyez tovább, és láthatóan megtört az egység közte és a Ferrari között.

Verstappen rajtol még az első sorból

Sainz mellől a címvédő és sorozatban negyedik világbajnoki címére hajtó, az összetettben élen álló Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője startolhat majd Mexikóban. A vb-címért még harcoló Lando Norris, a McLaren brit pilótája a harmadik rajthelyet szerezte meg az időmérőn, mellőle a másik Ferrarival a monacói Charles Leclerc kezdheti a futamot.

A hazai közönségkedvenc Sergio Pérez már az időmérő első szakaszában búcsúzni kényszerült, és csak a 18. helyről rajtolhat. Ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy az ausztrál Oscar Piastrinak sem sikerült továbbjutnia a McLarennel a második szakaszba, ő a 17. rajtkockát szerezte meg.

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 21 órakor rajtol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.