Megsérült a magyar válogatott támadó, de nem ez az egyetlen csapás klubja számára

Kikapott Gazdag Dániel csapata, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Union, amely az FC Cincinnati elleni 2-1-es vereséggel biztosan lemarad a rájátszásról. A magyar válogatott támadót kényszerűségből 15 perc után lecserélték.

2024. 10. 20. 9:43
Gazdag Dániel (az alsó sorban balról a negyedik) és csapata sem ilyen forgatókönyvről álmodott a legutóbbi bajnoki előtt. Forrás: x.com/philaunion
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze 15 percet töltött a pályán a Cincinnati ellen a liga szombati játéknapján Gazdag Dániel, edzője máris lecserélte. A korai időpontból sejthető, hogy kényszerű váltás történt – a klub honlapjának híre szerint a hétfőn még a Bosznia elleni Nemzetek Ligája-meccsen pályára lépett 27-szeres válogatott támadót hátsérülés miatt kellett lecserélni.

 

Nagy pofon a Philadelphiának

Az idénybeli 30 bajnokiján 17 alkalommal eredményes Gazdag kiválásával még nem ért véget a Philadelphia vesszőfutása, a csapat nem tudta megőrizni a 2. percben megszerzett vezetést, és végül 2-1-es vereséget szenvedett az FC Cincinnatitól. 

A Union ezzel a keleti főcsoport 12. helyén áll, így biztosan nem lesz ott a rájátszásban – ez legutóbb hét éve, 2017-ben fordult elő a Philadelphiával.

Az MLS-ben szereplő másik magyar, Sallói Dánel kezdő volt a Sporting Kansas City együttesében, amely szintén 2-1-re kapott ki az FC Dallas otthonában. Sallói 61 percet töltött a pályán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.