Ünnep a javából, kitűzték a magyar zászlót Felcsúton

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője letette a magyar állampolgári esküt, így a Debrecen ellen már hivatalosan is magyarként dirigálja az együttest a labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómeccsén. Kollégája, Máté Csaba viszont nincs könnyű helyzetben, az irányításával a DVSC mindkét meccsét elvesztette.

2024. 10. 04. 13:37
Hornyák Zsolt,
Hornyák Zsolt büszkén mutatja a hivatalos dokumentumot Forrás: PAFC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornyák Zsolt ünnepélyes állampolgári eskü-, illetve fogadalomtételére október 3-án a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában került sor. Először Felcsút polgármestere, Mészáros László köszöntötte a felvidéki születésű szakembert, majd Balogh-Madár Emese miniszteri biztos vezényelte le az állampolgársági eskütételi szertartást – számolt be a honlapján az ünnepi eseményről a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt ezután átvette a honosítási okiratot, majd boldogan adott interjút – immáron magyar–szlovák kettős állampolgárként. 

Az eseményen többek között részt vett Tóth Balázs klubigazgató, Komjáti András tulajdonosi tanácsadó, Pető Zoltán technikai vezető, sőt a csapat képviseletében a válogatott Nagy Zsolt is.

– Nagyon örülök, hogy a klubnál került sor az eseményre – nyilatkozta a ceremónia után Hornyák Zsolt, megerősítve: már 2019-ben, amikor a Puskás Akadémiához szerződött, az volt a célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, hiszen a szülei is magyarok, magyar faluban, a felvidéki Köbölkúton született (amely Párkánytól durván húsz kilométerre nyugatra fekszik). 

Az 51 éves szakember 1973. május elsején született a felvidéki Köbölkúton. Játékosként a Slovan, illetve az Inter Bratislava, valamint a Kassa színeiben hat bajnoki címet szerzett Csehszlovákiában, majd a szlovák utódállamban. Edzőként korábban dolgozott Örményországban, Máltán, Oroszországban és Csehországban.

 

Foci a családi ebéd alatt is

Hornyák Zsolt a Feol.hu-nak adott korábbi interjúban elárulta, annak idején felvidéki magyarként kétszer annyit kellett letennie az asztalra: – Magyarként elköltözni Pozsonyba és az ország egyik legerősebb csapatában, a Slovan Bratisla­vában nevelkedni nem volt egyszerű. De nem azon siránkoztam, hogy ki mit mondott a származásomra. Édesapám azt tanácsolta: „Csináld a dolgodat, és akkor senki sem köthet beléd.” Nem volt olyan szerencsém, mint a bátyámnak, Gábornak, aki a Dunaszerdahelyben nevelkedett. Ő csehszlovák válogatott volt, a France Football a legjobb 18 éves játékosnak titulálta. A sérülései miatt abba kellett hagynia a profi futballt. Édesapám is focista volt. A vasárnapi ebéd is a fociról szólt, a szüleim a bátyám vagy az én meccsemet nézték meg. 

Hornyák Zsolt 2019 nyara óta irányítja a felcsúti együttest – ezzel ő a labdarúgó NB I legrégebben hivatalban lévő vezetőedzője.

 

A Puskás Akadémia a meccs esélyese

Péntek este a Puskás Akadémia játékosai tehetnek annak érdekében, hogy az ünnep teljes legyen. Az NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia a Debrecent fogadja.

– A DVSC remek, rutinos csapat, amely bizonyítani szeretne, hiszen az elmúlt két mérkőzés nem úgy alakult a debrecenieknek, ahogy szerették volna. Veszélyes, felkészült ellenfél érkezik a Pancho Arénába pénteken. Természetesen mi is azon dolgozunk, hogy a Fradi elleni vereség után javítani tudjunk a Lokival szemben – Hornyák Zsolt így készül a péntek esti mérkőzésre.

A Debrecennek, személy szerint Máté Csabának talán még nagyobb a tét, a DVSC ugyanis az irányításával elveszítette eddigi két bajnoki meccsét.

– Természetesen mindenki tudja, milyen kvalitásokkal rendelkezik a Puskás Akadémia, régóta együtt játszik és stabilan teljesít pénteki ellenfelünk, ráadásul az edzőjük is hosszú ideje dolgozik a gárdával. A felcsútiak élcsapatnak számítanak Magyarországon, nyilván mások a céljaik, de ahogy mondani szokták, a labda gömbölyű, úgyhogy nem feltartott kézzel megyünk a Pancho Arénába – bizakodik a Loki trénere.

NB I, a 9. forduló programja

Péntek:
Puskás Akadémia–Debrecen 20.00

Szombat:
Győr–Fehérvár 14.30
MTK–Kecskeméti TE 17.00
Nyíregyháza–Diósgyőr 19.30

Vasárnap:
ZTE–Újpest 15.30
Paks–Ferencváros 18.00

A tabella:
1. Ferencváros 6 6 - - 12-2 18 pont
2. Puskás Akadémia 7 5 - 2 12-8 15
3. Paks 7 4 1 2 12-11 13
4. MTK 7 4 - 3 10-8 12
5. Diósgyőr 8 3 3 2 7-8 12
6. Újpest FC 8 3 2 3 12-7 11
7. Nyíregyháza 8 3 1 4 13-16 10
8. Fehérvár 8 2 3 3 10-14 9
9. Debrecen 7 2 1 4 11-12 7
10. ZTE 7 2 1 4 9-11 7
11. Győr 7 1 2 4 5-10 5
12. Kecskemét 8 1 2 5 5-11 5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.