Ronaldo egymaga többet keresett 2024-ben, mint Messi és Neymar együtt

A Forbes szokásához híven közzétette a tíz legjobban fizetett labdarúgó 2024-es listáját. A sztárokat a fizetésük, a különböző bónuszaik és a pályán kívüli juttatásaik összesítésével rangsorolták. Nem meglepő, hogy a dobogón kik végeztek, hiszen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Neymar évek óta a legnagyobb értéket képviselik, ugyanakkor azon sem csodálkozik senki, hogy a TOP10-ből négyen a szaúdi bajnokságban játszanak. Amíg a lista élén végzett 39 éves portugál idén 262 millió eurót keresett, addig a 10. helyen álló Kevin De Bruyne kénytelen volt beérni hárommillió euróval.

2024. 10. 22. 12:31
Messi és Ronaldo Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van a világnak olyan része – egyre jobban terjeszkedik –, ahol nem tekintik államtitoknak azt, hogy mennyit tesznek zsebre az adott ország legjobb labdarúgói. Igaz, a milliókat kereső sztárok hétről hétre elvarázsolják játékukkal a nagyérdeműt, ráadásul a reklámértékük is az egekben van. A Forbes Magazin szokásához híven közzétette a tíz legjobban fizetett labdarúgó 2024-es listáját, amelyen a sztárokat a fizetésük, a különböző bónuszaik és a pályán kívüli juttatásaik összesítésével rangsorolták. Nézzük, ki a világ legjobban kereső tíz labdarúgója.

Ronaldo
Forrás: X/Cristiano Ronaldo

1. Cristiano Ronaldo (Al-Naszr, szaúdi profi liga) - 262 millió euró

A 39 éves portugál világsztár megdöntötte saját éves kereseti rekordját, ugyanis 2023-ban 239 millió eurót keresett. Hatalmas online jelenlétével augusztusban elindított egy YouTube-csatornát, amellyel egy nap alatt tízmillió feliratkozót szerzett, és mára összesen egymilliárd követője van az összes közösségimédia-platformon. Ráadásul Ronaldo 204 millió eurót keresett az Al-Naszrral kötött szerződéséből, ami a szezon végén lejár.

2. Lionel Messi (Inter Miami, MLS) - 123 millió euró

Lionel Messi szennzációsan játszott
Fotrrás X/Leo Messi

Messi a pályán kívüli bevételeket vezeti, és körülbelül hetvenmillió eurót keresett olyan márkákkal, mint az Adidas és az Apple TV. A több mint ötszáz millió Instagram-követővel és saját produkciós cégével a 37 éves Messi szintén jelentős bevételhez jutott.

3. Neymar (Al-Hilal, szaúdi profi liga) – 101 millió euró

Fotó: Divulgação/ Al-Hilal

A brazil legenda, Neymar 2023 óta a szaúdi profi liga Al-Hilal csapatánál dolgozik, és a szerződése az idei szezon végén jár le. Annak ellenére, hogy az elmúlt évet egy súlyos sérülés miatt teljesen kihagyta a 32 éves világklasszis, a betevőre valót azért biztosítja a számára a Pumával kötött exkluzív szerződés, illetve további bevételekre tesz szert a közösségi médiában is.

4. Karim Benzema (Al-Ittihad, szaúdi profi liga) – 95 millió euró

Fotó: Getty Images

A már 36 éves Karim Benzema a szaúd-arábiai Al-Ittihad csapatkapitányaként is rászolgál arra a dicséretre, hogy ő a világ egyik legjobb csatára. Várhatóan körülbelül 91,5 millió eurót fog keresni a klubbal kötött szerződése alapján, és a további 3,5 millió eurót a különböző reklámszerződésekből hoz össze.

5. Kylian Mbappé (Real Madrid, La Liga) – 83 millió euró

MBAPPÉ, Kylian
Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Mbappé kiemelkedő évet zárt, hiszen gyermekkori álmát megvalósítva a Real Madridhoz igazolt. 25 évesen Mbappé körülbelül 65 millió eurót keresett a futballból, míg 18 millió euró érkezett a számlájára a Nike és a Dior luxusmárkákkal kötött szerződéseknek köszönhetően.

6. Erling Haaland (Manchester City, Premier League) – 55 millió euró

Erling Haaland
Fotó: Getty Images

A Manchester City 24 éves norvég gólgépe bajnoki címeket, kupagyőzelmet és BL-trófeát nyert a kékekkel, holott mindössze 2022-ben csatlakozott a Cityhez. Sokan benne és Mbappéban látják azt a két fiatal labdarúgót, akik átvehetik Ronaldo és Messi örökségét.

7. Vinícius Júnior (Real Madrid, LaLiga) – 50 millió euró

Fotó: Getty Images

Vinícius JR az egyetlen újonc a Forbes idei listáján. A 24 éves brazil játékos 18 éves kora óta a Real Madrid játékosa. Olyan jelentős cégek keresik a kegyeit anyagilag is, mint a Pepsi és a PlayStation.

8. Mohamed Szalah (Liverpool, Premier League) – 49 millió euró

Fotó: Getty Images

Azóta, hogy 2017-ben csatlakozott a Liverpoolhoz, Szalah a vörösök minden idők egyik legjobb góllövőjévé nőtte ki magát. Az egyiptomi sztár olyan jelentős márkákkal működik együtt, mint a Vodafone és az Adidas, valamint hozzávetőleg százmillió követővel büszkélkedhet közösségi média különböző csatornáin.

9. Sadio Mane (Al-Naszr, szaúdi profi liga) – 48 millió euró

Fotó: Getty Images

A 32 éves Mane Szenegál válogatottjának gólrekordere, aki ráadásul a vagyonát is felhasználja arra, hogy támogassa szülővárosát. Kórházat, benzinkutat, postát létesített a területen, anyagilag havonta támogatja a helyi lakosokat.

10. Kevin De Bruyne (Manchester City, Premier League) – 36 millió euró

Fotó: Getty Images

A belga sztár jelenleg a Manchester Cityben játszik, de a szerződése a szezon végén lejár. Felröppent a hír, hogy a 33 éves középpályás esetleges nyártól az Al-Naszrhoz igazol. De Bruyne olyan jelentős márkákkal áll szerződésben, mint a Nike és a McDonald's.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.