Máté Csaba változtat a kezdőn, élet-halál meccsre készül a Loki

Rendkívül fontos mérkőzés vár szombaton a DVSC-re, amely szombaton 17.15-kor a nagy rivális, és a Lokihoz hasonlóan mély gödörben lévő Fehérvár FC otthonában lép pályára. Egy biztos, ha a Loki ma újra kikap, annak nemcsak személyi, de nagyon súlyos anyagi következményei lesznek a szakmai vezetés és a játékosok számára. Máté Csaba elmondta, az öltözőben igencsak kritikusan átbeszéltek mindent, és bízik abban, hogy végre csapatként funkcionálva megállnak a lejtőn.

2024. 10. 26. 14:21
MÁTÉ Csaba
Máté Csaba bízik abban, hogy elindul felfelé a gödörből a csapatával Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen hatalmas pofonba szaladt bele, hazai közönsége előtt 5-0-ra kapott ki a Pakstól a labdarúgó NB I 10. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A találkozó a hármas sípszóval nem ért véget, a szurkolók leöntötték a játékosokat, levetették velük a mezt, Dzsudzsák Balázs pedig magából kikelve üvöltözött: míg társa, Megyeri Balázs az M4 Sportnak nyilatkozott, a csapatkapitány ordibálni kezdett, hogy hagyják abba az interjút, mert a klub fontosabb a televíziónál.

Ahogy arra számítani lehetett, nem ment el szó nélkül a Debrecen vezetése a futballcsapat sorozatos kudarcai mellett. Ám ezúttal nem a szokásos menetrendet követték, ugyanis nemhogy nem küldték el Máté Csabát – aki egy, a kupában aratott győzelem után a bajnokságban négy találkozóból négyet vesztett el a csapat szakvezetőjeként –, hanem kiálltak mellette, szabad kezet kapott, bármilyen szankciót alkalmaz a játékosokkal szemben, azt a tulajdonosok és a vezetők támogatni fogják. Ezek után mondanunk sem kell, milyen fontos mérkőzés vár szombaton a DVSC-re, amely szombaton 17.15-kor a nagy rivális, és a Lokihoz hasonlóan mély gödörben lévő Fehérvár FC otthonában lép pályára.

– Senki számára nem volt meglepetés, hogy következményei lettek annak, ami a Paks ellen történt. Mindenki tisztában van azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe sodródtunk, és hogy mindenképpen cselekedni kell. Két nagyon fontos mérkőzés következik, a szombati bajnoki és a keddi, mezőkövesdi kupacsata, szerintem ezek után lehet majd teljes körűen értékelni. A kezdőcsapatban a múlt hetihez képest nagy valószínűséggel lesz változás, azonban a keret minden egyes tagjára számítunk. Az a fontos, hogy megtaláljuk azt a 11-et, amely kellő motivációval, kellő szenvedéllyel megy ki a pályára. Lényeges, hogy csapatként funkcionáljunk, hiszen együtt sírunk, együtt nevetünk, ki kell segítenünk egymást, küzdeni kell egymásért – jelentette ki Máté Csaba.

20240929_DVSC-MTK_MP_HBN (55)
Máté Csaba szerint a csapat valamennyi játékosának egyfelé kell húznia, akkor kijön a Loki a gödörből )Fotó: Molnár István Péter)

A debreceniek vezetőedzője a klub hivatalos honlapján elárulta, a Paks elleni találkozót mindenképpen le kellett rendezni magukban és egymás között. A meccs utáni napon volt egy jó beszélgetés a szakmai stáb és a játékosok között, elég sokáig tartott, megnyilvánulhatott mindenki. Szembesítették a labdarúgókat egyénileg is a hibákkal, ezúttal nem négyszemközt, hanem a teljes gárda jelenlétében. 

– Remélem, ez pozitív energiákat mozgósít, nemcsak mentálisan, hanem futball terén is javulnunk kell. Fontos, hogy mindenki elmondhatta a véleményét. Rendkívül kritikus volt a hangnem, úgy gondolom, ennek meglesz a hozadéka. Ennek jelei az edzéseken már megmutatkoztak, de természetesen mindig a mérkőzés az, amely meghatározza, mennyire volt sikeres egy felkészülés. Mindenesetre labdabiztosabbnak kell lennünk, többet kell birtokolnunk a játékszert és élesebbnek kell lenni védekezésben. Minden egyes labdáért meg kell szenvedni! – jelentette ki Máté Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.