Szoboszlai Dominik a győzelem után: Ezek vagyunk mi

Szoboszlai Dominik két gólt szerzett, a magyar labdarúgó-válogatott így nyert 2-0-ra Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligájában. A magyar siker azt jelenti, hogy a mieink pontszámban befogták a csoport második helyén álló hollandokat. Szoboszlai Dominik szerint két jó mérkőzést teljesített októberben a magyar válogatott.

2024. 10. 14. 23:06
Szoboszlai Dominik magyar válogatott Nemzetek Ligája
Szoboszlai Dominik akcióból és büntetőből is eredményes volt Bosznia-Hercegovina ellen Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Bosznia-Hercegovina vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. Mindkét magyar gólt Szoboszlai Dominik szerezte, az elsőt akcióból, a másodikat büntetőből. Az első gól hasonló volt a pénteki, Hollandia elleni magyar találathoz, akkor Szoboszlai a labdaszerzésben, most az akció befejezésében jeleskedett.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott Nemzetek Ligája
Szoboszlai Dominik örül, hogy a hollandok elleni győzelemre sikerült feltenni a koronát (Fotó: Csudai Sándor)

– Mind a két szerepben tökéletesen érzem magam – szögezte le a magyar válogatott csapatkapitánya az idei NL-sorozatban aratott első győzelmünk után.

Ezek vagyunk mi, védekezünk, párharcokat nyerünk, ellentámadást vezetünk, azt csináljuk, amiben jók vagyunk.

Szoboszlai azt is elárulta az M4 Sportnak, hogy a tizenegyesnél hezitált, de végül a megszokott oldalt választotta.

Szoboszlai Dominik és a korona

A győzelem után az utolsó hely elkerülése már-már biztosnak látszik, sőt, a magyar csapat pontszámban utolérte Hollandiát a csoport második helyén.

– Mindig ott van a fejekben a csoport állása, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy meccsről meccsre kell haladnunk. A mai mérkőzés előtt az volt bennünk, hogy a tényleg kiemelkedő holland mérkőzést koronázzuk meg egy győzelemmel. Sikerült – mondta boldogan Szoboszlai.

 

Szoboszlai mellett Nagy Zsolt volt a hős

Míg Szoboszlai két góllal, Nagy Zsolt két gólpasszal és egy kiharcolt büntetővel zárta az októberi válogatott meccseket. A Puskás Akadémia labdarúgója hangsúlyozta: küzdelmes mérkőzésre készültek, s tudták, hogy a pálya talaja megnehezíti majd a játékot.

– Nehéz volt a kezdés, az elején az ellenfélnek voltak helyzetei. Szerencsére Szoboszlai betalált a passzomból , az nagy kellett, azzal átfordult a mérkőzés. A második félidő előtt megbeszéltük, hogy az első tizenöt perc nagyon fontos. Kétgólos előnyben kissé beszorultunk, de amikor kellett, Dibusz Dénes kulcsfontosságú védést mutatott be – foglalta össze a mérkőzést Nagy Zsolt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.