Az Újpest a 90. percben mentette meg a hazai csapatok becsületét + videó

A labdarúgó NB I 10. fordulójának szombati játéknapján úgy tűnt, nem születik hazai siker, sőt még gól sem, hiszen a Debrecen 5-0-ra, a Diósgyőr 2-0-ra kapott ki hazai pályán a Pakstól, illetve az MTK-tól, és a 90. percig az Újpest és a Nyíregyháza találkozója 0-0-ra állt. Ekkor azonban a lilák betaláltak, nyertek 1-0-ra a ziccerek sorát kihagyó nyírségiek ellen.

2024. 10. 19. 21:33
Kosznovszky Márk eddig pályafutásának a legszebb gólját lőtte, ezzel szerzett vezetést az MTK. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen egy hazai 5-0-s vereséggel kezdte szombat délután az NB I 10. fordulóját, majd következett a Diósgyőr és az MTK összecsapása. Ezen a vendég fővárosiak már a 2. percben betaláltak Kosznovszky Márk 18 méteres bombájából, majd a félidő hajrájában gyors kontraakció után Molnár Rajmund cselezte ki a DVTK bal oldali védelmét, ami után a hálóba lőtte a labdát. A szünet után fölénybe került a DVTK, ám a helyzetek elmaradtak, s aztán a szépítés, az egyenlítés és a győzelem, egyben a beígért előzés is a tabellán. Remek, hat meccsen át tartó veretlenségi sorozat szakadt meg Diósgyőrben, s bár nyilván fáj, de el kell ismerniük a hazaiaknak, hogy az MTK sokkal jobban futballozott, s nem érdemtelenül győzött.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A játéknapot este az Újpest és a Nyíregyháza találkozója zárta. Az első fél órában a kapuk nemigen forogtak veszélyben, utána viszont mindkét csapat vezetéshez juthatott volna. A fordulást követően az újonc több nagy ziccert is kihagyott, egyszer eltalálta a keresztlécet, akkor nagyon közel volt a meglepetés, ám az Újpest megúszta gól nélkül, majd a rend kedvéért ő is elhibázott néhány helyzetet. Úgy tűnt, ezen a napon hazai csapat nem szerez gólt, ám a 90. percben megtört a jég, André Duarte egy kapufáról kipattanó labdát néhány lépésről az üres hálóba passzolt, és ezzel a lilák bezsebelték a három pontot.

NB I, 10. forduló

Szombat

Debrecen–Paks 0-5 (0-3), Nagyerdei Stadion, 4664 néző, jv.: Erdős, gólszerzők: Vécsei (9.), Tóth B. (32.), Mezei (41.), Papp K. (65.), Ötvös (11-esből 76.), kiállítva: Kocsis G. (Debrecen, 76.)

Diósgyőr–MTK 0-2 (0-2), DVTK Stadion, 5405 néző, jv.: Derdák, gólszerzők: Kosznovszky (2.), Molnár R. (42.)

Újpest–Nyíregyháza 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 6039 néző, jv.: Rúsz, gólszerző: Duarte (90.)

Vasárnap

Kecskemét–Puskás Akadémia 13.30

Zalaegerszeg–Győr 15.15

Ferencváros–Fehérvár 17.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.