Elhunyt a Boston Celtics kosárlabda csapat legendás alakja

Játékosként, edzőként és kommentátorként a klub mind a 17 bajnoki címének részese lehetett.

Forrás: MTI2020. 11. 11. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvanhat éves korában kedden elhunyt Tommy Heinsohn, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Boston Celtics legendás alakja, aki játékosként, edzőként és kommentátorként a klub mind a 17 bajnoki címének részese lehetett.

A Boston Celtics közleményében kiemelte: pótolhatatlan veszteség érte a csapatot, az „elmúlt 18 évben a klub vezetősége nagy mértékben támaszkodott Heinsohn tapasztalatára és tanácsaira”.

Tommy Heinsohn nyolcvanhat éves korában hunyt el
Fotó: FLICKR

Adam Silver, az NBA vezetője hangsúlyozta: Heinsohn a siker szinonimája volt, hiszen játékosként és edzőként is bekerült a Hírességek Csarnokába, mielőtt riporterként folytatta volna karrierjét. Hozzátette: „Tommy nélkül a Celtics meccsei már nem lesznek ugyanolyanok”.

Tommy Heinsohn 1956-65 között volt a Boston Celtics játékosa, a csapat ebben az időszakban nyolc bajnoki címet nyert, ő pedig négyszer volt a házi pontkirály. Hatszor választották be az All Star-csapatba játékosként – további négyszer már edzőként -, volt az Év újonca, 15-ös mezét visszavonultatta a klub, amelyben 12 194 pontot és 5749 lepattanót szerzett. Visszavonulását követően 1969-78 között a gárda edzője volt, ebben az időszakban két bajnoki címet nyertek, majd 1979-től kommentátorként maradt a bostoniak mellett.

Negyedikként választották be a Hírességek Csarnokába játékosként és edzőként is, előbbibe 1986-ban, utóbbiba 2015-ben került be.

Elhunyt a világhírű Scooby Doo rajzfilmsorozat alkotója

Ken Spears amerikai producer, forgatókönyvíró, vágó, a Scooby-Doo rajzfilmsorozat egyik alkotója 82 éves volt. A világhírű figurák kitalálója pénteken halt meg a Lewy-testes demencia egy szövődménye következtében – írta hétfői kiadásában a Variety.com Kevin Spearsre, a producer fiára hivatkozva. Spears alkotótársa, Joe Ruby idén augusztusban, 87 évesen hunyt el.

Ken szellemessége, történetmesélése, családjához való ragaszkodása, erős munkaerkölcse mindig élni fog az emlékezetünkben – mondta Kevin Spears.

Ken Spears Los Angelesben született és nőtt fel. Barátságot kötött William Hanna rajzfilmproducer fiával, később a Hanna-Barbera produkciós cégnél kezdett dolgozni hangmérnökként. Itt ismerkedett meg Joe Rubyval.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.