Már 500 millió dollárt zsebelt be a Halálos iramban legújabb része

Forgalmazása második hetében is megőrizte vezető helyét a pandémiából még mindig csak lábadozó észak-amerikai mozipiacon a Halálos iramban 9, amelyre további 24 dollár értékben váltottak jegyet vasárnapig, és amelynek bevétele a hosszúhétvége végéig, hétfőig várhatóan eléri 32,7 millió dollárt – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 05. 9:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akciófilm teljes észak-amerikai bevétele hétfőig 125,8 millió dollár lesz az előrejelzések szerint, globális árbevétele pedig hétfőn eléri az 500 millió dollárt.

Ritkán fordul elő, hogy a hétvége három legnagyobb bevételű filmje egyetlen stúdiótól származzon, de a Universal filmstúdiónak ez most sikerült, saját történetében először 1989 óta, az összes filmstúdió történetében pedig először 2005 óta.

A második és a harmadik legnagyobb bevételű produkció a Universal két premierfilmje volt, a Bébi úr: családi ügy című animáció, amely vasárnapig 17,3 (hétfőig: 23,1) millió dollárt hozott, valamint a The Forever Purge című thriller 12,8, illetve 15,9 millió dollárra becsült bevétellel.

A stúdió azzal indokolta két nagy produkció piacra dobását egyidőben, hogy a nemzeti ünnepet magába foglaló hétvégén hagyományosan jól szerepelnek a filmjei, amelyek ráadásul ezúttal mind más-más nézői réteghez szólnak.

A premierfilmek közül a Zola című független fekete komédia 2,4 millió dollárral indított aránylag kevés vetítőteremben.

A mindössze 752 teremben játszott Summer of Soul az év eddigi legjobban teljesítő dokumentumfilmje 650 ezer dolláros jegyárbevétellel.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Képernyőfotó/YouTube

Lehetetlen küldetés a Halálos iramban 9.

Emlékszünk, amikor Dominic Toretto (Vin Diesel) még DVD-lejátszókat lopkodott Los Angeles környékén? Az igaz történet alapján készült film gyorsan pörgő, valódi versenyjelenetei az ezredfordulón felüdülést jelentettek a biztonságos zöld háttér előtt forgatott akciófilmek tömkelegéhez képest. Az elmúlt húsz évben azonban Toretto családja pontosan abba a CGI-klisétömegbe süllyedt, amiből – mivel a kilencedik részben már az űrben is jártak – legfeljebb az időutazás tudná kihúzni a sorozat kétrészes fináléjában.

Pedig nagy remények fűződtek a Halálos iramban 9.-hez. Justin Lin, aki az ötödik résszel új irányt adott a lassan moziból kiszoruló franchise-nak, megkapta feladatként, hogy az elmúlt részekben önmaga paródiájává váló sorozatot vezesse vissza a realitás talajára. A fizika törvényeinek betartását sosem vártuk el a Toretto-csapattól, azonban a kilencedik részre mintha még Justin Lin is kifogyott volna a szuszból.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.