időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Mégsem baleset okozta Latinovits Zoltán halálát

Forrás: RIPOST.HU - MEDIAWORKS
2021.07.02. 22:14
Mégsem baleset okozta Latinovits Zoltán halálát

Már 45 éve, hogy nincs közöttünk. Halálát sokáig balesetnek hitték, ám a legújabb bizonyítékok szerint egész más történt.

Latinovits Zoltán a balatonszemesi vasútállomáson vesztette életét még 1976. június 4-én. Szokása volt, hogy felugrott a mozgó vonatra, sokan azt gondolták, a tragédia történtekor is ezt akarta tenni. Pont emiatt sokáig mindenki úgy tudta, hogy baleset történt, ám testvére, Frenreisz Károly szerint bátyja szándékosan feküdt a vonat alá, öngyilkos lett – olvasható a Ripost cikkében.

Latinovits Zoltán otthonában, 1975-ben
Fotó: MTI

„Pár évvel ezelőtt megkaptam a mozdonyvezető vallomását, amelyben feketén-fehéren az áll, Zoli tárt karokkal állt a síneken, és ő már nem tudta lefékezni a vonatot. Nem tudom, kinek állt érdekében, hogy a jegyzőkönyvet eltüntetve meghamisítsa a valóságot, balesetnek állítva be a történteket. Zoli ugyanis pszichésen rossz állapotban volt. Nem csak a halála előtti időszakban, hanem állandóan. Kezelésekre járt, gyógyszereket szedett, voltak depressziós időszakai, kórházban is kezelték. Egy időre kijött a depresszióból, majd újra elhatalmasodott a betegsége, így telt el és így múlt el az élete” – mondta Frenreisz a Best magazinnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.