Bodrogi Gyula a vadászokról: Tévhit, hogy csak lelőjük a vadakat

A Kossuth-díjas színművész, aki a hétvégén megnyílt „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” nagykövete, Nádas Györgynek mesélte el a Benkő Gyulával átélt emlékezetes vadászatot. A nemzet színésze a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában beszélt.

Forrás: Ripost.hu2021. 09. 30. 12:11
BODROGI Gyula
Budapest, 2021. szeptember 20. Bodrogi Gyula Kossuth-djas sznmvsz, a film egyik szereplje a Fekete Istvn lett feldolgoz, A bereki ember cm dokumentumfilm dszbemutatjn az Urnia Nemzeti Filmsznhzban 2021. szeptember 20-n. MTI/Koszticsk Szilrd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadfigyelés rejtelmeibe édesapja vezette be Bodrogi Gyulát, de csak az 1970-es években döntötte el, hivatalosan is megpróbálja a vadászatot. Ebben pedig Benkő Gyula Jászai Mari-díjas színművész is szerepet játszott – derül ki a ripost.hu cikkében.

Gödöllőre mentünk vadászni Benkő Gyulával. Telihold volt, mint egy nagy ezüst tó ragyogott előttünk a terület, ahol egyszercsak megjelent egy szarvasbika, legelészett majd el is ment. Megkérdeztem Benkőt, hogy miért nem lőtte le. Mire ő: hát nem láttad, milyen gyönyörű? Ekkor azt mondtam magamban, ha ilyenek a vadászok, én is az leszek

mesélte a nemzet színésze Nádas Györgynek a Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi műsorában.

Tévhit, hogy csak lelőjük a vadakat. A vadászok védik, óvják, szeretik az állatokat. Ha nincs ételük, etetik őket, ha nincs italuk, itatják. Mindent elkövetnek, hogy megfelelő legyen a vadmennyiség a területen. Ha valamivel több van, csak akkor vadásznak

– mondta Bodrogi.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható.

A jubileumi „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” eseményei szeptember 25. és október 14. között több helyszínen zajlanak Magyarországon, amelyekről a közmédia is rendszeresen beszámol csatornáin.

(A borítóképen Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a Fekete István életét feldolgozó a film egyik szereplője A bereki ember című dokumentumfilm díszbemutatóján. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.