időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Lezuhant a színpadról és megsérült Bodrogi Gyula

Forrás: Ripost.hu
2021.08.21. 10:33 2021.08.21. 10:43
Lezuhant a színpadról és megsérült Bodrogi Gyula

A Bors információi szerint a művész éppen egy dobogón állt a színpadon, amikor egy táncmozdulat bemutatása közben elvesztette az egyensúlyát és lezuhant.

Elképesztő az a lendület, amivel a 86 éves Bodrogi Gyula éli a mindennapjait. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a mai napig autót vezet, televíziós sorozatban szerepel, ezért heti rendszerességgel forgat, színházban, több szerepben is játszik, vadászik, főz, ügyeket intéz. A művész környezetében élők azt mondják, hogy hiába az előrehaladott kora, senkinek eszébe sem jut pihenésre ösztökélni, mert a semmittevés olyan lenne számára, mint a méreg, elpusztítaná a lelkét és a testét is – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Az örökmozgó híresség a nyarat is munkával tölti, most épp a Nemzeti Színházban próbál egy rendhagyó darabot, a Vadászat című, Földes László HOBO-művet, Deák Bill Gyulával, a két ikont pedig Vidnyánszky Attila rendezi.

A csütörtöki próba azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték, Bodrogi balesetet szenvedett.

A Bors információi szerint a művész éppen egy dobogón állt a színpadon, amikor egy táncmozdulat bemutatása közben elvesztette az egyensúlyát és lezuhant.

Mivel Bodrogi Gyula az ötvenes években kiváló táncos volt, a reflexei azonnal bekapcsoltak, így valamennyire tudta tompítani a földet érést, de még így is komoly sérüléseket szenvedett. Úgy tudni, hogy zúzódást szenvedett a vállán, a bordáin és a csukóján is.

A helyszíni beszámolók szerint az esést követően meghűlt a vér a teremben tartózkodókban, a kollégák azonnal a segítségére szaladtak, de Bodrogi Gyula az unszolások ellenére sem akarta, hogy mentőt hívjanak hozzá. Inkább hazament.

A Bors úgy tudja, hogy a színész az otthonában pihen, de olyan komoly fájdalmai vannak, hogy képtelen az ágyában aludni, ki kellett költöznie a kanapéra, és csak a bal oldalán tud feküdni.

Az álmatlanság és a fájdalom egyébként nem vette el a jókedvét, csütörtök éjszaka például egy verset is írt Hogy lehet kiesni a szerepből? címmel.

(A borítóképen Bodrogi Gyula látható Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)