Csütörtökön kísérik végső útjára a magyar televíziózás első női riporterét

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária.

Forrás: hirado.hu2021. 10. 27. 10:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban a Híradó.hu beszámolt, nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap.

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt  - írta a Híradó.hu.

Balogh Mária még fiatalon visszavonult és életét mozgássérült unokaöccse, szeretett nevelt fia gondozásának szentelte. Az utóbbi évtizedben Székesfehérváron élt. Temetésére 2021. október 28-án csütörtökön 9 órakor kerül sor a székesfehérvári Béla úti temető szóróparcellájában, a római katolikus egyház szertartása szerint. Nyugodjon békében!

Borítókép: Balogh Mária riporter (fotó: MTI/ Nándorfi Máté)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.