Gyógyul a koronavírusból Hobo: Elmondta, mi történt vele

Egy hét alatt nyolc kilót fogyott a koronavírus miatt az ismert magyar zenész. Beszélt az állapotáról.

Forrás: Ripost.hu2021. 12. 20. 18:50
FÖLDES László
Budapest, 2019. március 30. Hobo (Földes László) a Viharban születtem címû életmûkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. március 30-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberben kapta el a koronavírust Földes László Hobo. A 76 éves zenész otthonában lett rosszul, a felesége hívta a mentőket. Összesen hat napot kellett a kórházban töltenie, ezalatt 8 kilót fogyott – tudtuk meg a ripost.hu cikkéből.

Novemberben egy szerdai napon lettem rosszul. Annyira, hogy Borbála, a gyönyörű feleségem mentőt hívott. A Korányiba vittek és egy pokoli éjszakát töltöttem ott. Aztán csütörtökre hihetetlen módon sokkal jobban lettem. Jött a vizit, felsorakoztak az ágyamnál a szkafanderbe öltözött orvosok és megkérdezték, mire vagyok allergiás. Drága Elek főorvos úr, csak a beöntésre, azt nagyon nem szeretem – feleltem. Elfogadták

– emlékezett vissza a kórházban történtekre a zenész, majd hozzátette:

Elkaptam a vírust én is, de hat nap alatt megúsztam a kórházat. Bár lefogytam nyolc kilót, már négyet visszahíztam, köszönhetően drága feleségem szakácstehetségének. Irtózatos húsok lesütve, húsos-sajtos makaróni, töltött káposzta, és mivel naponta ötször kell étkeznem, így a szárazkolbász-kiegészítés orvosilag előírt

– mondta a Blikknek Hobo, aki óvatosan edzeni kezdett, hogy mihamarabb visszanyerje a régi formáját.

Tizenöt percről négy hét alatt felmentem napi fél óra szobabiciklizésre, ami dögunalom. Jimi Hendrixet és ZZ Topot hallgatok közben. De mivel két hét múlva el kell érnem a negyven percet, előbb-utóbb le kell hoznom a laptopomat, hogy tekerés közben Clint Eastwood-filmeket nézzek, aki, akárhányadszor nézem, nem okoz csalódást, mindig szitává lő mindenkit. Farkas Tamás barátom edzésterve alapján hetente kétszer súlyzózok is, ami a régi szovjet filmekben sokszor látott Gestapo kínzókamráit idézi fel, de már ez sem fáraszt el annyira. Ám az, hogy naponta kétszer tíz léggömböt kell felfújnom, a sírba visz.

Borítókép: Hobo (Földes László) a Viharban születtem című életműkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. március 30-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.