Sorra mondja le a koncertjeit Hobo

Két héttel ezelőtt jelentették be, hogy betegség miatt elmarad Földes László Hobo egy vidéki József Attila-estje. A rajongók aggódnak érte.

Forrás: Ripost.hu2021. 11. 20. 15:48
FLDES Lszl
Budapest, 2020. februr 6. Fldes Lszl Hobo beszl a Hobo 75 elnevezs szletsnapi programsorozat beharangoz sajttjkoztatjn a budapesti Nemzeti Sznhz Kaszs Attila termben 2020. februr 6-n. A Kossuth-djas eladmvsz, blues- s rocknekes, dalszerz kezben a 75. szletsnapjn, 2020. februr 13-n megjelen knyv, amely kt CD-t is tartalmaz. A mvsz koncertekkel, sznhzi eladsokkal, knyv- s CD-megjelenssel kszl 75. szletsnapjra. Fldes Lszl Hobo orszgos s erdlyi turnra indul, amely mrcius 20-n Debrecenben kezddik s december 28-n a Papp Lszl Budapest Sportarnban zrul. MTI/Illys Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bors kiszúrta, hogy a Kossuth-díjas bluesénekes azóta is sorra fújja le az előre meghirdetett előadásait. Pénteken és szombaton például a Nemzeti Színház színpadán, százak előtt lépett volna fel, mégis az utolsó pillanatban bejelentették: törlésre került a program – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

A portál megkereste a színházat, ahol érdeklődésükre megerősítették, valóban betegség miatt marad el Földes László Hobo estje, de többet nem kívánnak nyilatkozni a témában.

A rejtélyes betegség miatt sorozatosan elmaradó műsorok kapcsán több tucat rajongó kezdett aggódni Földes Lászlóért.

Mielőbbi jobbulást kívánok Hobónak, sajnos a mai ikladi Ady-előadása is elmaradt…

– írta valaki, majd jött a következő üzenet:

Mielőbbi jobbulást és jó egészséget kívánok.

De vajon mi történhetett? Mindenhol csupán betegségre hivatkoznak, azonban további részleteket nem árultak el róla. A lap elérte Hobo koncertszervezőjét, Szabó Attilát, aki röviden nyilatkozott a zenészlegenda állapotáról.

Nemrég beszéltem Földes Lászlóval, nincs kórházban. Mi is találkoztunk Ókovács Szilveszter nyilatkozatával, de nem Hobo az a rockikon, akire az igazgató utalt a Hír TV-ben

– mondta röviden, magától felidézve azt, hogy Kóbor János kapcsán Ókovács egy nyilatkozatában elmondta: ő tud egy másik „ugyanolyan korú rock­ikonról” is, aki nem oltatta be magát, és most élet és halál között van. Hogy pontosan kiről van szó, azt nem árulta el.

A koncertszervező válasza szerint tehát nem Hobóról van szó. Azonban továbbra sem tudni, hogy mi lehet az a rejtélyes betegség, ami miatt az év hátralévő részére valószínűleg nem áll színpadra Földes László.

A teljes cikk elérhető a Ripost oldalán.

Borítókép: Földes László Hobo (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.