Abszolút siker a mozikban Robert Pattinson denevérembere

A pandémiás korszak második legjobb eredményével indított a hétvégén Észak-Amerikában az új Batman-film, amelyben a brit Robert Pattinson alakítja a címszereplőt.

Forrás: MTI2022. 03. 07. 9:54
PATTINSON, Robert; KRAVITZ, Zoë
New York, 2022. március 2. Robert Pattinson brit színész és Zoë Kravitz amerikai színésznõ a Batman (The Batman) címû filmjük bemutatóján New Yorkban 2022. március 1-jén. MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Waner Bros szuperhősfilmjére 128,5 millió dollár értékben váltottak jegyet péntektől vasárnapig az amerikai és a kanadai mozikban, ami a legmagasabb nyitóhétvégi bevétel ebben az évben, és a második legjobb eredmény a koronavírus-világjárvány kezdete óta a Pókember: Nincs hazaút 260 millió dollárt hozó decemberi premierje óta.

A krimi-dráma sikerét fordulópontnak nevezte Paul Dergarabedian, a Comscore vezető médiaelemzője.

A Denevérember nyolcvan éve megteremtett karakterének legújabb feldolgozása világszerte már 248,5 millió dollár bevételt termelt, miközben előállításának költségét 200 millió dollárra becsülik. A több mint kétórás akciófilm oroszországi bemutatóját a forgalmazó az ukrajnai háború miatt egyelőre jegeli, és a kínai forgalmazás is csak később indul.

Több mint egy éve a Batman az első film, amelyet a Warner kizárólag mozikban forgalmaz. Korábbi filmjeit a stúdió hibrid formában, mozikban és az HBO Max online tartalomszolgáltatónál mutatta be.

Borítókép: Robert Pattinson és Zoë Kravitz a Batman című filmjük bemutatóján New Yorkban 2022. március 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.