Muri Enikőnek a szíve közepébe szúrt a sok bántó komment

Muri Enikő részt vett a Nemzeti dal feldolgozásában, ami miatt kapott hideget-meleget. Az énekesnő egy Facebook-posztban reagált a történtekre.

Forrás: borsonline.hu, facebook/murienikohivatalos2022. 03. 25. 11:57
null
Budapest, 2017. szeptember 29. Muri Enikõ énekesnõ a jetovátoron és légdeszkán (flyboard) tartott extrémsport bemutatón a Duna Országház elõtti szakaszán 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas port vert fel a Nemzeti dal újrafeldolgozása. A produkcióban több népszerű és elismert művész is közreműködik, többek között Muri Enikő, a Sugarloaf együttes énekesnője – emlékeztet rá a Bors cikke.

Enikő mindössze egy sort énekelt a dalból, ám mégsem emiatt került célkeresztbe. Az énekesnő egy „oh yeah” éneklésével vívta ki maga ellen a népharagot. Muri Enikő Facebook-posztban reagált a megjelent cikkekre.

Alázattal, tisztelettel és büszkén énekeltem el a rám bízott soromat, ami a „Kárhozottak ősapáink” volt és igen, nem mehetek el amellett a bizonyos „Oh, yeah” mellett sem, amiről a cikkek nagy többsége szólt. Itt engedjetek meg egy kis szakmaiságot. Aki készített/írt már dalt, pontosan tudja, hogy nagyjából minden dalnak van egy olyan szerkezeti része, ami a refrént megindító dinamikus felvezetés. A Nemzeti dal esetében itt egy ilyen történt általam, figyelembe véve a hangulati/zenei környezetet. A szakmából rengeteg visszajelzést kaptam, hogy művészileg igenis belefér, ha valaki így fejezi ki magát

– olvasható az énekesnő bejegyzésében.

A március 15-i békemeneten is részt vevő Muri Enikő úgy érzi, az alapvető probléma nem is azzal van, hogy bele mert énekelni a dalba egy, egyesek szerint kifogasolható részletet, hanem, hogy ezzel – szintén egyesek szerint – politizálni kezdett.

Mindenki amellett áll ki, azzal szimpatizál, akivel akar. Az engem soha egy pillanatig nem zavart, ha valaki másképp látja a világot, mint ahogyan én. Ezért vagyunk különbözőek és ettől csodálatos az emberi lény. Számomra a legfontosabb dolog az elfogadás! És ez az, amit az elmúlt napokból rettenetesen hiányoltam.” – írta Enikő, aki ezután kitért arra, hogy, „a zene az csoda, a zene levegő és élet, a zene számomra minden és igen, a zene hatalmas felelősség. De amíg azt kellő alázattal, tisztelettel és türelemmel végzik és fogadják be, addig minden rendben van

– tette hozzá az énekesnő.

Muri Enikő rengeteg bántó kommentet kapott, egyesek egészen a szívébe szúrtak, de ennek ellenére, ő mindenkinek csak szeretetet kíván.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Muri Enikő énekesnő az extrémsport-bemutatón a Duna Országház előtti szakaszán 2017. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.