Eladó Ennio Morricone pazar római lakása

Eladják a 2020-ban elhunyt Oscar-díjas zeneszerző, Ennio Morricone Róma szívében lévő, 1000 négyzetméteres pazar lakását.

Forrás: Origo.hu2022. 04. 14. 10:07
MORRICONE, Ennio
Los Angeles, 2016. február 26. A 87 éves Ennio Morricone olasz zeneszerzõ a nevét viselõ csillag avatási ünnepségén, a Hollywoodi hírességek sétányán, Los Angelesben 2016. február 26-án. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: PAUL BUCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszintes, 20 szobás, nyolc fürdőszobás, hatalmas fogadóteremmel rendelkező tetőtéri lakás a Piazza Venezián található, és csodálatos kilátás nyílik belőle a Capitoliumra és a II. Viktor Emánuel-emlékműre (A haza oltára). Ebben a lakásban írta remekműveit a híres zeneszerző – derül ki az Origó.hu cikkéből.

A penthouse eladásával Morricone négy gyermeke bízta meg a Christie’s aukciósházat. A kikiáltási ár a római sajtó szerint 12 millió euró (4,5 milliárd forint).

A lakás a 15. században épült, a számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található. A házat a barokk szobrász és építész, Giacomo Della Porta tervezte, aki a Szent Péter-bazilika kupoláját is készítette. A nappalik teraszra nyílnak, ahonnan körpanoráma nyílik az örök város háztetőire.

A lakásban számos interjú készült a zeneszerzővel, és az Ennio című dokumentumfilm egy részét is ott forgatták, amelynek rendezője az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore volt.

Ennio Morricone 1928-ban született, és több mint 500 filmhez és televíziós produkcióhoz komponált zenét, valamint száznál több más szerzeményt írt.

Leghíresebb alkotásai között szerepel a Cinema Paradiso, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét vagy legutóbb az Aljas nyolcas című film zenéje.

2014 és 2019 között Ennio Morricone csak Európában 111 koncertet adott. A legendás komponista 2020. július 6-án halt meg szülővárosában, Rómában, 91 évesen.

Borítókép: Ennio Morricone (Fotó: MTI/EPA/Paul Buck)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.