időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Eladó Ennio Morricone pazar római lakása

Forrás: Origo.hu
2022.04.14. 10:07 2022.04.14. 14:48
Eladó Ennio Morricone pazar római lakása

Eladják a 2020-ban elhunyt Oscar-díjas zeneszerző, Ennio Morricone Róma szívében lévő, 1000 négyzetméteres pazar lakását.

A kétszintes, 20 szobás, nyolc fürdőszobás, hatalmas fogadóteremmel rendelkező tetőtéri lakás a Piazza Venezián található, és csodálatos kilátás nyílik belőle a Capitoliumra és a II. Viktor Emánuel-emlékműre (A haza oltára). Ebben a lakásban írta remekműveit a híres zeneszerző – derül ki az Origó.hu cikkéből.

A penthouse eladásával Morricone négy gyermeke bízta meg a Christie’s aukciósházat. A kikiáltási ár a római sajtó szerint 12 millió euró (4,5 milliárd forint).

A lakás a 15. században épült, a számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található. A házat a barokk szobrász és építész, Giacomo Della Porta tervezte, aki a Szent Péter-bazilika kupoláját is készítette. A nappalik teraszra nyílnak, ahonnan körpanoráma nyílik az örök város háztetőire.

A lakásban számos interjú készült a zeneszerzővel, és az Ennio című dokumentumfilm egy részét is ott forgatták, amelynek rendezője az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore volt.

Ennio Morricone 1928-ban született, és több mint 500 filmhez és televíziós produkcióhoz komponált zenét, valamint száznál több más szerzeményt írt.

Leghíresebb alkotásai között szerepel a Cinema Paradiso, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét vagy legutóbb az Aljas nyolcas című film zenéje.

2014 és 2019 között Ennio Morricone csak Európában 111 koncertet adott. A legendás komponista 2020. július 6-án halt meg szülővárosában, Rómában, 91 évesen.

Borítókép: Ennio Morricone (Fotó: MTI/EPA/Paul Buck)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.