Fődíjat nyert Svájcban Bergendy Péter horrorfilmje

Fődíjat nyert a Post Mortem a svájci Brugggore Horrorfilm Fesztiválon. Az első, a horror műfajában készült magyar közönségfilm Bergendy Péter rendezésében, Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével 2021-ben került a magyar mozikba.

Forrás: MTI2022. 05. 04. 11:44
Bergendy Péter
Szentendre, 2019. január 30. Bergendy Péter rendezõ Post Mortem címû filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én. Az elsõ magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, várhatóan 2020-ban kerül a mozikba. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Post Mortem a közönségszavazás nyertese lett a svájci Brugg-ban április végén tartott szemlén, ennek köszönhetően kapta meg az "Eye of the Beholder" elnevezésű fődíjat.

A Post Mortem legközelebb a görögországi Horrorant Filmfesztiválon versenyez, ahol a szervezők nem csupán a nyitófilmnek választották, hanem – mint írták – az évtized egyik legjobb horrorfilmjének nevezték.

A különleges hangulatú Post Mortem az elmúlt másfél év legkeresettebb és legtöbb országba eladott magyar filmje. Negyvennégy seregszemlére kapott meghívást, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon.

 

Külföldi forgalmazási jogait az NFI francia, olasz, német, lengyel, szlovák, török és orosz forgalmazóknak is értékesítette Európában, amellett Japánra, Dél-Koreára, Indiára, Délkelet-Ázsiára, Ausztráliára, a latin-amerikai országokra, az Egyesült Államokra és Kanadára is megvásárolták helyi forgalmazók. A magyar horrort nemrég mutatták be a lett és a litván mozik.

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó Post Mortem alkotóit tavaly a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – díjazta az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készült mozi producere Lajos Tamás és Köves Ábel, kreatív producere Hellebrandt Gábor volt. A Post Mortem az NFI streaming platformján, a Filmión is látható.

Borítókép: Bergendy Péter a Post Mortem forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.