Legendás magyar rockegyüttesről készül film

Öt dokumentumfilm és két animációs sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet, köztük egy kamaszoknak szóló sci-fi animációt, a Városi legendák-sorozat folytatását és a Kormorán együttesről szóló sorozatot is – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 06. 16. 16:46
null
Torockó, 2022. június 4. A Kormorán együttes lép fel az Összetartozás koncertjén a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által szervezett VIII. Duna Napon az erdélyi Torockón 2022. június 4-én. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 2020 januárja óta nyújt támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek. A Döntőbizottság öt dokumentum- és két animációs alkotás gyártására szavazott meg támogatást.

Egy műfajteremtő, legendás együttes, a Kormorán történetét és korát örökíti meg a Folytassátok holnap című dokumentumfilm-sorozat.

A Kossuth-díjas zenész és alapítótag, Koltay Gergely rendezésében készülő alkotás gyártását 30 millió forinttal támogatja a Filmintézet.

Egy erdélyi bányászváros tündökléséről és bukásáról forgat filmet a kifinomult képeiről ismert operatőr-rendező Bálint Arthur. A Mesterséges város című dokumentumfilm 9,8 millió forint támogatást kapott.

Zsigmond Attila Kopott kövek című dokumentumfilmjében a Nemzeti Filmintézet 7,7 millió forintos támogatásával mutatja be egy Dél-erdélyi kastély visszaszerzésének történetét.

A kastélytulajdonos kalandos életútjának feldolgozása során a jelenkori helyzetről is képet fest az alkotó.

A kereső ember útjáról beszélget elismert egyházi, a témában jártas személyekkel Eperjes Károly a Csendhez szokott szív címmel készülő alkotásban.

Az ismeretterjesztő filmsorozatot Törcsi Levente és Kovács Levente rendezi a Filmintézet 13,8 millió forintos támogatásával.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: A Kormorán együttes lép fel az Összetartozás koncertjén a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által szervezett VIII. Duna Napon az erdélyi Torockón 2022. június 4-én (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.