Átmozgató edzés

A szívbeteg M. Richárd, a Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő baleset egyik vádlottja újabban egy budapesti konditeremben „rehabilitálódik”.

2019. 02. 25. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogóddzunk erősen! Amint azt a PestiSrácok írja, a szívbeteg M. Richárd, a Dózsa György úti emlékezetes baleset egyik vádlottja újabban egy budapesti konditeremben „rehabilitálódik”. (Ismeretes, hősünk vezette – jogosítvány nélkül – azt a 140-nel száguldó hófehér Mercedes kabriót, amely 2017 tavaszán karambolozott; a balesetben ketten meghaltak, sokan megsérültek. Ricsit kábítószer birtoklása ­miatt is elővették.)

A portálhoz eljuttatott konditermes fotó azután készült, hogy a bíróság két hete megszüntette emberünk előzetes letartóztatását, mondván: orvos szakértői vélemény szerint súlyos szívbetegségben szenved, ráadásul életmentő műtét előtt áll. Igaz, momentán nincs életveszélyben, ám „betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmuszavarok is jelentkezhetnek”. A kecskeméti maffiaperben korábban elítélt atléta (aki többször megszegte a házi őrizet szabályait, s állítólag kenőpénzzel próbálta befolyásolni az eljárást) elismerte, tényleg ő látható a fotókon, ám csupán „átmozgató edzést” végzett.

Sosem hittem volna, hogy a súlyos szívműtétekre rá kell gyúrni. Vagy ez afféle gyógytorna? Szívesen meghallgatnám erről a dokumentumot kiállító orvos szakértőt. A szabadulólevelet aláíró bírótól pedig megkérdezném: vajon miért nem bízik a börtönkórház intézményében? A fotókon egyébként azt látni, amint a szívbeteg gyorsasági pilóta derűs ábrázattal, fitten emelgeti a ménkű súlyokat. (Nem a kőfejtőben – a konditeremben.)

Ha nem mondtam volna még: az egész itthon történt, nem valamelyik banánköztársaságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.