Megint hűsölni készül

Nagyon úgy néz ki, újabb börtönévek várnak Zuschlag János haramiára. Az MSZP-ben, majd a tömlöcben szocializálódott expolitikus ellen szervezett adatlopás gyanúja miatt emelt vádat az ügyészség.

2019. 08. 08. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy néz ki, újabb börtönévek várnak Zuschlag János haramiára. Az MSZP-ben, majd a tömlöcben szocializálódott expolitikus ellen szervezett adatlopás gyanúja miatt emelt vádat az ügyészség. Hősünk, aki korábban 75 millió forint pályázati pénz sajátos „kezelése” miatt hat évet töltött kaptárban, most egy adatlopó brigád frontembereként áll majd a bíróság elé. Alighanem túlértékelte a pártban, illetve az „odabent” szerzett szakértelmét, amikor nekiállt, hogy álnéven, a pénzmosási törvényre hivatkozva ügyfelek százaitól próbáljon meg mindenféle bizalmas adatokat megszerezni. (Az meg sem fordult a fejében, hogy veretes múltja ­miatt pályáját a szokottnál is élénkebb érdeklődéssel figyelik a hatóságok.)

Emlékezetes, hogy Zuschlag az ezredforduló táján páratlan gyorsasággal robbant be a nagypolitikába. Huszonegy évesen már az MSZP parlamenti képviselője, még az elnökségi tagságra is esélye volt, csakhogy egy zsidózós viccel váratlanul önmagát ütötte ki, sőt lemondani kényszerült. Ezután jött a nyomozás, majd a kaptár a pályázati pénztrükkök miatt. Szabadulása után hirtelen a megigazult embert alakította, ennek keretében látványosan kiöntötte a bilit. Hányattatott pályájáról könyv is megjelent Pártházból börtönbe címmel. Közben azzal haknizta végig a médiumokat, hogy ő valójában áldozat, hisz a lenyúlt milliókból nem részesült, annak minden egyes fillére a pártkasszában landolt, s őt voltaképpen koncként dobta a bíróság elé a piszok Gyurcsány Ferenc. (Ami speciel még igaz is lehet.)

Csak azt nem értem, most kinek az áldozataként megy újra hűvösre?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.