időjárás 1°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Átsminkelt a Parizeushoz

Pilhál György
2021.08.17. 05:59 2021.08.17. 09:10
Átsminkelt a Parizeushoz

Jövőre kormányt kell váltani, és ehhez hiteles politikusokra van szükség, magyarázza legújabb pártváltását Demeter Márta honanya. (Szavaiból ítélve ő lenne az egyik ilyen hiteles politikus.) Ismert, hősnőnk az MSZP és az LMP után mostantól a krumplizsákos Jakab csapatában folytatja. „A legtöbbet akkor tudom tenni – írja –, ha az ellenzék legharcosabb politikusa, a Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat.” Megtudjuk, már eddig is kiváló volt a kapcsolata a Parizeus pártjával, politikai és emberi támogatást kapott tőlük, és ez borzasztóan jólesett neki. Már csak azért is, mert „a többi ellenzéki politikushoz hasonlóan engem is rendre támadott a fideszes propagandagépezet.” (Ez valószínűleg az a „támadás” lehetett, amikor hősnőnk – fütyülve a nemzetbiztonsági szempontokra – „leleplezett” egy katonai repülőgépen utazó Orbán lányt, a csúnya kormánysajtó viszont megírta, mekkora épületes marhaságot állított. Hetekig rajta röhögött a publikum.) 
Hogy bizonyítsa harciasságát, Márta asszony már az átigazolás másnapján nekirontott a miniszterelnöknek. „Orbán Viktor megbukott, és mint egy bukott tanuló, elkezdte magyarázni a bizonyítványát. Arról beszélt az egyik utolsó nyugati újságíróval, aki még szóba áll vele (a milliós nézettségű, amerikai Fox News frontemberére gondolhatott Mártika – P. Gy.), hogy ők Magyarországon egy gazdaságilag, politikailag, kulturálisan és még demográfiai szempontból is sikeres társadalmat építenek. Stb.”
Nem vitatom, hogy a szépasszony nem a legélesebb kés a fiókban, viszont kétségkívül megérezte: valamivel neki is fel kell hívnia magára a figyelmet. A pazar smink már édeskevés.

(A borítóképen Demeter Márta  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)