idezojelek

Átsminkelt a Parizeushoz

Demeter Márta az MSZP és az LMP után mostantól a krumplizsákos Jakab csapatában folytatja.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jövőre kormányt kell váltani, és ehhez hiteles politikusokra van szükség, magyarázza legújabb pártváltását Demeter Márta honanya. (Szavaiból ítélve ő lenne az egyik ilyen hiteles politikus.) Ismert, hősnőnk az MSZP és az LMP után mostantól a krumplizsákos Jakab csapatában folytatja. „A legtöbbet akkor tudom tenni – írja –, ha az ellenzék legharcosabb politikusa, a Jakab Péter vezette Jobbik frakciójában folytathatom a munkámat.” Megtudjuk, már eddig is kiváló volt a kapcsolata a Parizeus pártjával, politikai és emberi támogatást kapott tőlük, és ez borzasztóan jólesett neki. Már csak azért is, mert „a többi ellenzéki politikushoz hasonlóan engem is rendre támadott a fideszes propagandagépezet.” (Ez valószínűleg az a „támadás” lehetett, amikor hősnőnk – fütyülve a nemzetbiztonsági szempontokra – „leleplezett” egy katonai repülőgépen utazó Orbán lányt, a csúnya kormánysajtó viszont megírta, mekkora épületes marhaságot állított. Hetekig rajta röhögött a publikum.) 
Hogy bizonyítsa harciasságát, Márta asszony már az átigazolás másnapján nekirontott a miniszterelnöknek. „Orbán Viktor megbukott, és mint egy bukott tanuló, elkezdte magyarázni a bizonyítványát. Arról beszélt az egyik utolsó nyugati újságíróval, aki még szóba áll vele (a milliós nézettségű, amerikai Fox News frontemberére gondolhatott Mártika – P. Gy.), hogy ők Magyarországon egy gazdaságilag, politikailag, kulturálisan és még demográfiai szempontból is sikeres társadalmat építenek. Stb.”
Nem vitatom, hogy a szépasszony nem a legélesebb kés a fiókban, viszont kétségkívül megérezte: valamivel neki is fel kell hívnia magára a figyelmet. A pazar smink már édeskevés.

(A borítóképen Demeter Márta  Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.