idezojelek

Király a daliás időkből

Az idő mindent megszépít. A rendszerváltás koráról faggatta az egykori országgyűlési képviselőt Mészáros Nóra és Stefka István.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Az idő mindent megszépít. A rendszerváltás koráról faggatta Király Zoltánt, az egykori országgyűlési képviselőt és újságírót a Pesti TV Boomerlázadás című műsorában Mészáros Nóra és Stefka István. Nem rajtuk múlott, hogy nem jutottak messzire.

Királyt aligha kell bemutatni az olvasónak, sokak szerint ő volt (ahogyan maga nevezi) „azoknak a daliás időknek” az egyik zászlóvivője. Bár kicsit sűrűn cserélte a zászlókat. Az ifjú KISZ-titkár 1974-ben lépett be az MSZMP-be, ahol kirúgásáig másfél évtizedet töltött. Az 1990-es választás után már az MDF parlamenti frakciójában találjuk, itt csaknem egy hónapot töltött. Ifjúkori ismerőse, Aristo ezt írta róla a PestiSrácok.hu-n: „Egyike volt az MDF körül sündörgő, kétes kommunistáknak, akiket vagy küldtek, vagy maguktól mérgezték ott a levegőt. […] Szép lassan elhitetik, hogy ők kitűnő és tiszta emberek voltak, a demokrácia bajnokai.”

Utóbbi szándék ezúttal is belengte Király válaszait, noha a „daliás idők” utáni életútja nem ezt látszik alátámasztani. MDF-es kalandja után függetlenné lett, később a szocdemekhez csatlakozott, egy darabig az LMP-vel kacérkodott, aztán ráébredt, igazából a szocialistáknál a helye. Végül független biztonsági őrnek állt. Mostanában előfordul, hogy újra megmondja a frankót. „Ha volna egy kis vér az ellenzék pucájában, kivonulna a parlamentből, hagyná a fenébe az egész Fidesz-frakciót s vele a kormányt” – magyarázta tavaly a Hírklikknek a vén zászlótartó, aki szerint a leghelyesebb az lenne, ha Gyurcsányék becsapnák maguk mögött az Országház kapuját, érzékeltetve, a Fidesz csak a saját pecsenyéjét sütögeti odabent.

Szerintem lejárt a Királyok kora.

Borítókép: Király Zoltán, a Pesti TV Boomerlázadás című műsorában. Fotó: YouTube/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.