idezojelek

Nepop, konyec!

Komoly tisztogatási hullám kezdődött minap az ukrán diplomáciában.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat

Komoly tisztogatási hullám kezdődött minap az ukrán diplomáciában. Volodimir Zelenszkij elnök gyors egymásutánban négy nagykövet talpára kötött útilaput – köztük a Budapesten szolgáló, túlmozgásos Ljubov Nepopéra.

A rendkívüli és meghatalmazott asszonyka az elmúlt hónapokban sokat szerepelt a magyar nyilvánosságban. Először akkor kaptuk fel a fejünket, amikor excellenciás asszony fennakadt Orbán Viktor kijelentésén, miszerint háború idején csak megfontoltan szabad reagálni. Ekképp teremtette le Magyarország miniszterelnökét: „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – közölte, majd történelmi ismeretét fitogtatva folytatta: „Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? (…) Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? (…) Csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!” Hősnőnk alighanem főnöke, a nagymellényű Dmitro Kuleba külügyminiszter nekünk címzett beszólásából vehette a mintát: „Felszólítom a magyar hatóságokat, álljanak egyértelműen Ukrajna oldalára, és adjanak meg minden szükséges támogatást.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis színes. Krónikus szereptévesztésben szenvedő főpolgármesterünk nemrég a városházi rezidenciáján fogadta nagykövet asszonyt. A szívélyes zsúron Karácsony városvezető támogatásáról biztosította a diplomata asszonyt, egyúttal háláját fejezte ki az ukrán népnek, amely – mint Gergőtől megtudtuk – nemcsak a hazáját védelmezi hősiesen, de az európai szabadságot és a demokráciát is. A találkozó kedélyes Orbán-mószerolással zárult.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetőkkel tanácskozik a dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.