Újabb könnyítés az ukrajnai menekülteknek

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet július 9-én lépett hatályba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Magyar Közlöny2022. 07. 10. 10:21
null
20220321 budapest bok csarnok ukran menekultek havran zoltan magar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) legfrissebb tájékoztatása szerint szombaton az ukrán–magyar határszakaszon Ukrajnából 6768-an, míg a román–magyar határszakaszon 6380-an léptek be Magyarország területére. 

A beléptetettek közül a rendőrség 372 embernek állított ki ideiglenes, harminc napig érvényes tartózkodásra jogosító igazolást, a végleges okmányok beszerzéséért viszont fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát. A beszámolóból továbbá kiderült, hogy az ukrajnai háború elől 79 ember – köztük 33 gyermek – érkezett vonattal Budapestre. 

Közben a pénteken megjelent Magyar Közlönyből kiderült: a magyar kormány újabb könnyítést tesz az ukrajnai menekülteknek. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint, amely július 9-én lépett hatályba, 

a háborús veszélyhelyzet hatályvesztéséig a menekülteknek az érkezése utáni tartózkodási helyét kell lakóhelyének tekinteni, akik így hozzáférhetnek a különböző társadalombiztosításokhoz.

Borítókép: Menekültek a BOK-csarnokban (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.