Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

idezojelek

Egy makacs levelező

Dániel Péter baloldali ügyvéd és mutatványos már tizedik éve él Izraelben és mégis heti, havi rendszerességgel a „rideg Magyarországgal” foglalkozik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Már tizedik éve élünk itt, Izraelben – írja közösségi oldalán régi ismerősünk, Dániel Péter ügyvéd és mutatványos a minap. – Hozzászoktunk, hogy van remekül működő, modern egészségügy és igazi társadalmi szolidaritás. A hivatalokban percek alatt minden elintézhető, sokszor telefonon vagy az interneten keresztül is. A magyarországi rideg valóság, a korrupt orbáni diktatúra reménytelensége immár csak halvány emlék […] Stb.”

Ahhoz képest, hogy csak „halvány emlék”, makacs levelezőnk heti, havi rendszerességgel a „rideg Magyarországgal” foglalkozik.

Ki ez a Közel-Keletre szakadt anekdotázó ember? Még valamikor 2011 elején bukkant fel a hírekben, amikor kaszinótojással bekent egy közterületen kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Erős vágya volt, hogy elítélje a bíróság, miáltal mártírrá nemesülne övéi előtt – ám rosszul spekulált, tettét csupán szimpla véleménynyilvánításnak minősítették. Mások elmeorvosi esetnek. (Elképzelem, mekkora röhejjel fogadták az ügyvédkollégák, amikor szegény a felmentő ítélet után bement az irodába.)

Emberünk azonban nem adta fel, a kaszinótojás után minyonnal folytatta az akciózást, majd egy Kossuth téri tüntetésen vörös rózsát helyezett el a Károlyi-szobornál, ám ez se jött be szegénynek, mindössze szimplán lehülyézték. Ekkorra már a televíziónézők is láthatták a vehemens Dánielt – egy vonuló tévéstáb sodorta el, amint éppen a szavaló Gyurcsány felé indult lelkendezve, aki leereszkedőn lejattolt a túlpörgött emberrel…

De ez már a régmúlt. Prókátor uram jó évtizede Izraelből szapulja az Orbán-kormányt.

Kár, hogy nem láttam a fejét tavaly április harmadikán este.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Dániel Péter (Forrás: Dániel Péter Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarék is a globalisták közé álltak

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Aki tagadja a valóságot: elbukik (1. rész)

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.