idezojelek

Pulai a mély vízben

„Visszahúzó tényezőnek” nevezi azt a szemkilövőhegyi családot, amelytől már azokban az esztendőkben szaftos „felmérési” megbízásokat kapott, amikor Láriferi még kormányfőként vitte kátyúba az országot?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Publicus Intézet vezetőjét, Pulai Andrást kérdezték a Klikk TV Mélyvíz című műsorában, mit szól az Európai Parlament nagy többséggel elfogadott kezdeményezéséről, miszerint Magyarországot nem illetné meg jövőre az Európai Tanács soros elnöki címe. (Azt nem tudom, miért épp Pulait kérdezték erről. Azt a vicces embert, aki a tavalyi voksolás előtt könnyesre nevettette a nyilvánosságot; azzal állt elő, hogy „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. Mindössze tizenhét százalékot tévedett…)

Pulai humorista erre azt felelte, szerinte, ha az EP akar valamit, azzal nehéz szembemenni. Az Orbán-kormány mellett egyébként is csak a szélsőségesek, a szélsőjobboldaliak szavaztak.

Saját véleményén fölbátorodva azt is hozzátette: eljő a pillanat, amikor érezni fogja az Orbán-kormány, hogy nincs tovább, és el kell döntenie, hogyan van vége. Úgy, hogy esetleg sokan mennek a börtönbe, vagy egy kontrollált átmenettel? – tette fel a kaján kérdést.

Igaz, aggodalmának is hangot adott a felmérő ember: – Az ellenzéknek most még nincs egy olyan megkérdőjelezhetetlen vezetője, akire azt gondolnák a választók, hogy ő az, aki ki fog minket vezetni abból a káoszból. (…) Itt van kvázi családi, önjelöltként Dobrev Klára, ahol pont a család az, ami erős visszahúzó tényező. Hűha! Nem lesz ebből valami baja Pulainak? „Visszahúzó tényezőnek” nevezi azt a szemkilövőhegyi családot, amelytől már azokban az esztendőkben szaftos „felmérési” megbízásokat kapott, amikor Láriferi még kormányfőként vitte kátyúba az országot? Pulai belepottyant a Mélyvízbe.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Pulai András, a Publicus Intézet vezetője (Fotó: képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.