idezojelek

A dackorszak vége?

A főpolgármester most, a közelgő atlétikai világbajnokság előtt is show-műsorral jelentkezett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Baranyi Krisztina

Az ellenzék sportos dackorszaka a 2017-es vizes világbajnokság idején kezdődött, amikor az LMP akkori két társelnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett közleményben jelentette be: nem vesznek részt az esemény megnyitóján, mert nem kívánják arcukat adni egy „sokszorosan túlárazott projekt pazarló nyitórendezvényéhez”. Mintha bárkit is érdekelt volna, elmennek-e vagy maradnak az ülepükön. (Néhány kommentelő túrajavaslatot tett a párosnak, a megnyitó helyett hová menjenek, oda viszont okvetlenül…) A gyermeteg műsor a Puskás-stadion 2019-es megnyitóján folytatódott. Karácsony Gergely nem ment el oda, mert mint mondta, nem az a meccsre járós típus. Később, amikor rájött, hogy a magyar válogatott meccseit telt ház előtt játsszák, nyomban Puskás-látogatóvá lett, lelkes meccsszelfikkel árasztotta el Facebook-oldalát.

A főpolgármester most, a közelgő atlétikai világbajnokság előtt is show-műsorral jelentkezett.

 Előbb a vb lemondásával fenyegetőzött, majd azzal állt elő, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, amennyiben a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét.

 Pár napja viszont már arról posztolt: elfogadta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökének meghívását, részt vesz a ceremónián. (Nagy kő esett le a szívünkről. Ja, nem!)
Hogy honnan ez a váratlan megvilágosodás? 

A kormány által épített sportkomplexumok révén a főváros egyre több nemzetközi elismerésben részesül.

 Nemrég kiderült: Budapest a világ sportvárosainak rangsorában az előkelő tizedik helyre került. Nos erre a vonatra próbál most Karigeri felcsimpaszkodni. 

Borítókép: Karácsony Gergely, jobbján a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével (Forrás: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.